Logo St. Wijzer
Archief

Wij vragen u om graag tijdig te reserveren voor de lezingen. Dit in verband met de zaalopstelling. Ook houdt de catering rekening met het aantal bezoekers.
Reserveren kan telefonisch of via e-mail bij Froukje van der Zwaag tel: 0519-297641 e-mail: stwijzer@stichting-wijzer.nl. Vermeld dan a.u.b. de lezing waarvoor u reserveert, het aantal kaarten en uw telefoonnummer. Dit laatste omdat wij u terug kunnen bellen mocht een lezing onverhoopt vervallen. Wanneer u reeds heeft gereserveerd, maar u kunt zelf niet op de lezing aanwezig zijn dan kunt u ook weer afbellen of e-mailen.
Deze regel is opgenomen omdat de internet explorer de pagina niet goed weergeeft als de tabel niet helemaal is gevuld
klik hier voor meer informatie over de lezing klik op de blauwe vlinder voor meer informatie over de lezing

 

PROGRAMMA - 2012/2013 - LEZINGEN

26 SEPT meer informatie Ron van Dijen - Sungazing - Zonnestaren voor gezondheid en geluk

Sungazing - Zonnestaren voor gezondheid en geluk

Stel je voor dat je eenvoudig gelukkiger kan worden, ziektebeelden kunt afremmen en veel inzichten krijgt over jezelf en het leven. En dat op natuurlijke wijze, middels een gratis en eenvoudige methode! Ooit gewenst om van pijn, negatieve en depressieve gevoelens af te komen? Jezelf bevrijden van minderwaardigheid, en in vrijheid gezonder en langer te leven?

Ron van Dijen maakt deze ervaringen mee, sinds hij in 2006 begon met “in de zon kijken”. Na een internationale carričre in het bedrijfsleven, zorgde een burn-out 12 jaar geleden voor de wending. Reumatische, depressieve en chronische pijnklachten waren de motivatie om op zoek te gaan naar de essentie van het leven. Hij volgde vele cursussen en trainingen op lichamelijk, geestelijk en ziels-niveau in binnen- en buitenland.

Nadat de geneeskunde niets meer kon betekenen, ontmoette hij via natuurartsen de natuur en uiteindelijk: de zon! De zon wordt door oorspronkelijke bewoners en religies gezien als DE bron van het bestaan, natuurlijke genezing en verlichting. We zijn de betekenis van de zon 'uit-het-oog' verloren, door het binnen wonen-werken-leven. Ron vertelt hoe we weer 'oog-in-oog' met de zon kunnen komen. Verantwoord en dat we ons bioritme en geluk hervinden. Zie: www.sungazing.eu.

Voor de pauze geeft Ron op eenvoudige wijze uitleg over de geschiedenis, de techniek en de werking van de zon. Na de pauze deelt Ron zijn ervaringen in de veranderingen van zijn ziektebeelden, in het dagelijkse leven, voeding, bewustzijn en zijn maatschappijvisie vanuit zonlicht bekeken. De lezing is interactief: vragen zijn welkom. Persoonlijke vragen en wensen kunnen tijdens de pauze of na afloop gesteld worden. Deze lezing biedt praktische informatie, kostenbesparingen en een duurzamer leven.

31 OKT meer informatie Barbara Driessen - De smaak van herinnering

De smaak van herinnering

Er zijn zoete, zure, zoute en bittere smaken. In Japan kennen ze een vijfde smaak: Unanu, een pittige smaak die een pijnsensatie oproept, (bijvoorbeeld peper en gember). Zo is het ook met onze herinneringen. Je hebt door je levenslessen heen zoete, zure, zoute en bittere herinneringen in je rugzak. Hoe is het gewicht daarvan en hoe transformeer je zwaarte naar lichtheid?
In de lezing wordt uitgebreid aandacht besteed aan de persoonlijke, de collectieve en de spiritueel/universele herinneringen. Het geheugen is de basis voor herinnering. Het geheugen is transpersoonlijk, de herinnering is persoonlijk en gebonden aan dit leven. Nemen wij bij onze geboorte het geheugen van vele levens mee en ligt daarmee al vast hoe wij naar de wereld kijken en die beleven?
In deze lezing belicht ik het verschil tussen geheugen en herinnering en laat via voorbeelden zien hoe belangrijk het is voor onze ziel , om positieve herinneringen te koesteren, maar ook steeds opnieuw aan te maken door op een positieve manier met jezelf en de wereld om te gaan.
Verder ga ik in op de functie van vergeten, het functioneel vergeten, dat door dromen opnieuw zichtbaar kan worden..
Barbara is schrijfster, spiritueel coach en therapeut. Meer over haar boeken, activiteiten en interviews kun je vinden op www.barbaradriessen.nl

28 NOV meer informatie José de Graaf en Fred Butter - 2012 Brug tussen de oude en de nieuwe wereld

2012 Brug tussen de oude en de nieuwe wereld

Ja, dit is ècht het jaar 2012, het jaar van de grote overgang naar de Nieuwe Tijd. Het einde van de wereld zoals we die nu kennen, waarin de materie zo belangrijk is geworden. De Q'éros-indianen uit het Hoogland van Peru vragen ons nu: Wees de brug! Wees de brug tussen de wereld van de oude wijsheid van het hart, waarin de verbinding met alle leven gewoon natuurlijk is, en de huidige "westerse mens” opdat die zich deze wijsheid weer herinnert en er naar gaat handelen. Juist in deze tijd waarin we wereldwijd crises zien op haast elk gebied, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen als kosmisch burger op de levende Planeet Aarde, klaar om het licht in ons zelf te laten stralen. Om zonder angst de werkelijke Hoeder van de Aarde te zijn.

In zijn verhaal over 2012, vergelijkt Fred de nieuwste wetenschappelijke inzichten met de oudste wijsheden uit de mystiek, religie en esoterie. Fred geeft hier op een meesterlijk eenvoudige en boeiende wijze uitleg over. Laten we, zonder angst, stevig in onze schoenen staan en de juiste keuzes maken, vanuit het hart. Het is een voorrecht om deze grote transformatie mee te maken, deze overbruggingsperiode. José vertelt hoe de wijsheid van de Q'éros, ons hierin kan ondersteunen. Deze Inca's spreken hoopvol over het Gouden Tijdperk van Harmonie, van vreugde, overvloed en wereldvrede, "de ontmoeting met ons Ware Zelf". Waarin we leven "in Ayni", volgens de heilige wet van wederkerigheid waarin dienstbaarheid, geven en delen belangrijk is, zonder het eigenbelang voorop te stellen. Als de brug is gemaakt tussen mijn hart en jouw hart, met het Hart van Moeder Aarde, het Hart van het Universum en het Hart van alles daar tussenin... We hoeven slechts ons hart te openen en ons waarlijk te verbinden...

In 2005 had José haar eerste kennismaking met een Q'éro-sjamaan, Don Sebastian. Sindsdien ontmoet ze Q'éros jaarlijks. En maakt ze zich sterk hun boodschap zo breed mogelijk te verspreiden. Ondermeer met workshops over de Munay-ki, de aloude inwijdingen van de Q'éros. Ze geeft coaching en workshops voor persoonlijke ontwikkeling, waarbij het Incasjamanisme centraal staat. Samen met Paul Liekens heeft ze het boek: 2012...en daarna?! geschreven. Fred Butter is acteur, en een bezield en liefdevol spreker over het onderwerp 2012. Hij is de auteur van het boek: "2012: Speurtocht naar het ware verhaal". In zijn speurtocht is ook Fred in aanraking gekomen met de Q'éros en heeft hen persoonlijk ontmoet.

23 JAN meer informatie Monique Leurink - De Waarden van de nieuwe tijd, vragen om een verdiepingsslag in jezelf.

De Waarden van de nieuwe tijd, vragen om een verdiepingsslag in jezelf.

In deze lezing worden Waarden van de Oude Tijd en Waarden van de Nieuwe Tijd besproken. Maar dat betekent niet, dat de Oude Waarden waardeloos zijn geworden. Ze worden meer naar de achtergrond gedirigeerd om plaats te maken voor nieuwe waarden. Maar hoe moet je je gaan verhouden tot de nieuwe waarden? Hoe komt het dat deze nieuwe waarden juist nu het licht gaan zien? En hoe moeten we ons verhouden tot groepen mensen die krampachtig blijven vasthouden aan oude waarden? Welke weg moeten we bewandelen? Ja, de nieuwe waarden zijn net zo waardevol als de oude. Om van daaruit te gaan leven, vraagt een andere levenshouding, een verdieping in ons individuele bewustzijn. Daar zijn ankers voor nodig, en leidraden. Welke? Die worden besproken.

Monique Leurink is Spiritueel Astroloog. Zij geeft leiding aan Luna Negra, opleiding in Spirituele Astrologie in binnen- en buitenland. Verder werkt zij samen met Laurence Brian, Spiritueel Lichaamswerker. Als professionals werken zij samen in binnen- en buitenland met de workshop ESSENTIE die juist voor iedere deelnemer persoonlijk de weg wijst naar het essentiële bewustzijn, in lichaam en geest. www.lunanegra.nl/brochures-workshops

27 FEB meer informatie Anton Teuben - En hoe nu verder....?

En hoe nu verder....?

Toen mij werd gevraagd om informatie over mijn lezing dacht ik, ja het is dan 27 februari 2013 en we zijn de magische datum van 21-12-2012 dan allang voorbij en nu is het 19 mei 2012. Hoe staat de wereld er dan voor.

Als oprichter van de grootste klokkenluiderorganisatie en onafhankelijk persbureau SOPN/Niburu sinds 2002 (honderden werken nu en hebben hieraan meegewerkt) en nu ook net voorzitter van SOPN en UFO-meldpunt sinds 1986 ben ik nu redelijk op de hoogte hoe dit jaar er verder uit zal zien.

Morgen komt de G-8 bij elkaar en Europa is vrijwel failliet. Oplossingen zijn er niet meer tenzij de NESARA-wet uit de kast wordt gehaald. Deze wet is geratificeerd door president Clinton in 2002. De Venus-transit is ook morgen en als je alle feiten bij elkaar legt betekent het vrijwel zeker dat na 20 mei het financiële systeem zal klappen. Dit zal gepaard gaan met vele arrestaties van de elite die de mensheid al duizenden jaren hebben misleid.

De grootste cover-up zal volgend jaar niet meer bestaan als ik mijn presentatie geef. We weten dan van vrije energie, hebben weer de kennis terug van ons eigen zelfherstellend vermogen en buitenaardse contacten zijn dagelijks nieuws. De mensheid zal zich dan realiseren dat we zonder buitenaardse inmenging het niet hadden gered.

We zijn liefdevoller en gelukkiger en hebben uitzicht op vrede overal, en een gezonde, respectvolle en schone Aarde. We zijn dan inmiddels gestopt met het fabriceren van wapens, hebben een ander financieel stelsel en politiek zoals we dat nu zien is verleden tijd.

Dus waar de presentatie over gaat...dat weet ik nu nog niet maar ik beloof u..het zal boeiend zijn.

www.niburu.nl
www.sopn.nl

27 MRT meer informatie John van Schaik - Bonifatius tussen Kelten en Christenen.

Bonifatius tussen Kelten en Christenen.

In de tijd dat de islamitische Arabieren de wereld veroveren en het christendom van het Oosten langs de zijderoute bloeit, verschijnt in een verre uithoek van de wereld Bonifatius in Friesland. We kennen misschien nog de oude schoolplaten waarop Bonifatius (ca.672-755) te zien is in een lange witte pij met lange haren en een lange baard. Zonder dat we er erg in hebben lijkt Bonifatius eerder op een Keltische druïde dan op een Romeinse bisschop of een Benedictijns monnik. Wat is er eigenlijk Keltisch aan Bonifatius? Zijn wij in de Lage Landen bekeerd door het Ierse christendom van Bonifatius en Willibrordus? Bonifatius was een Benedictijns monnik uit Exeter (ZW-Engeland), waar nog altijd een zekere Iers christelijke oriëntatie was. Maar Bonifatius ging na zijn aankomst direct naar Rome waardoor zijn ‘missie’ een duidelijk Rooms signatuur kreeg. Zijn er desondanks Ierse elementen in zijn missie te vinden?

John van Schaik studeerde middeleeuwse mystiek en promoveerde op het godsbeeld van de laat-antieke christelijke manicheeërs en de middeleeuwse christelijke katharen. Hij is directeur van het Origenes-Instituut dat de dialoog wil bevorderen tussen het kerkelijke en het esoterische christendom. Hij is hoofdredacteur van BRES. Magazine voor religie, wetenschap en gnosis. Hij schreef samen met Jacob Slavenburg Westerse Esoterie en Oosterse Wijsheid (Ankh-Hermes 2010).

24 APR meer informatie volgt nog Yvonne van Steen - Atlantis in de huidige tijd

Atlantis in de huidige tijd

Atlantis was duizenden jaren geleden een beschaving met een hoger Bewustzijn, bijzondere wijsheden, krachten en een eigen taal.

Uit een “channeling of boodschap” die Yvonne mocht ontvangen in mei 2002 tijdens haar bezoek aan Santorini, een eiland wat gezien wordt als een deel van het oude Atlantis, komt onderstaande zin..

De kracht die wij hebben bezeten in ons eigen weten zullen op uw aarde steeds meer worden toegepast en weer tot leven geroepen worden als uw mensheid zich “bewust kan zijn” van de magische krachten van weleer die niet tot het mystieke horen maar tot de resonantie van hogere stelsels en planeten die naar uw aarde en andere stelsels zullen worden gebracht.

Kunnen we deze zin begrijpen?

De huidige tijd is een tijd van verandering naar een hoger bewustzijn. Het is opvallend dat steeds meer volwassenen maar ook kinderen bijzondere wijsheden ont”wikkel”en. Wat is de samenhang tussen Atlantis en de huidige tijd? Hoe vinden we een weg in deze veranderingen?

De lezing wordt gegeven door Yvonne van Steen. Zij is medium en heeft zich al vele jaren verdiept in de bijzondere samenhangen die soms verklaarbaar zijn en vaak ook iets magisch hebben. Zij zal deze avond vertellen over de opmerkelijke ontdekkingen die zij doet waaruit duidelijk mag zijn dat er veranderingen plaats vinden die steeds meer zichtbaar mogen worden, Yvonne heeft een eigen praktijk voor psychotherapie en natuurgeneeskunde in Meppel, waar zij kinderen en volwassenen vanuit haar mediumschap en vanuit de visie van de Holistische Geneeswijzen begeleid. Voor meer informatie over Yvonne, haar ervaringen en haar praktijk: www.rayvar.nl

22 MEI meer informatie Evert Jan Poorterman - Over de 2e ster, zijn bewoners en hun kinderen de Friezen?

Over de 2e ster, zijn bewoners en hun kinderen de Friezen?

Opnieuw zal Evert Jan komen vertellen over de 12e Planeet, die de 2e ster is van ons zonnestelsel. Ra, Marduk of Nibiru is de 2e ster van ons zonnestelsel en draait in een baan om onze Zon. Als Evert Jan komt is de Maya-kalender reeds afgelopen en is een nieuwe telling begonnen. Zal het aflopen van de Maya-kalender in december 2012 ook betekenen dat de 2e ster aankomt in ons zonnestelsel?!... en een einde maakt aan ons bestaan?! Dat zou kunnen... meent Evert Jan, die op zondagavond 1 augustus 2010 de komeet naast de Zon denkt te hebben gezien. Sindsdien zitten er elke morgen en avond wolken voor de Zon en bij gebrek aan 'natuurlijke' wolken verschijnen dan plotseling chemtrails zodat de Zon en het object niet zichtbaar zijn.

De 2e ster wordt omgeven door vier planeten, door de Hopi in hun profetiëen "Nephews" genoemd, ofwel "neefjes", met de betekenis van muggen. Als muggen dansen deze planeten om deze 2e ster. Eén van de planeten van deze dwergster schijnt bewoond te zijn en astronauten zouden 445.000 jaren geleden in staat zijn geweest tot interplanetaire ruimtevaart en na uitvoerige inspectie van de planeten van ons zonnestelsel, bleek planeet Ki (onze planeet) geschikt te zijn voor verkenning en exploitatie van ertsen en mineralen. Na talloze onbemande vluchten besloot men manschappen af te zetten op deze planeet. Dat was de komst van de Anunnaki, de kwartiermakers... voor de manschappen die zouden volgen.

Kunnen wij deze 2e ster binnenkort terugverwachten? Was hij Elenin? die ons recentelijk passeerde? Wanneer zal de Hopi-profetie in vervulling gaan en kunnen we Blue Star Katchina verwachten... en wanneer komt dan Red Star Katchina, de grote vernietiger?! Om dat beter te kunnen begrijpen moeten we terug naar zijn laatste passage. Dat was ten tijde van de Exodus en Mozes die het Volk Israëls uitgeleide deed uit Egypteland... en die Israëlieten brengen ons meteen bij de oer-Nederlanders of de proto-Friezen. Die stammen oorspronkelijk uit de stad Babylon en ommelanden en de landen Sumer en Akkad.

Onderzoek naar de oorzaken van de vlucht sluit aan bij het 'Oera Linda Boek' van de Friezen.

Dat boek dook in 1847 op in Medemblik, alwaar Cornelis over de Linden het in ontvangst nam van zijn oude tante Aaltje. In 1867 gaf Cornelis het geschrift door aan de Fryske Akademie en werd het door dhr. Ottema in boekvorm uitgebracht in 1876. Het verhaal zou verzonnen en vals zijn, maar er zijn te veel aanknopingspunten met het verleden... Zo kende Molkwerum ooit een sterrenwacht, en lag er in Drenthe een raketbasis. De oer-Friezen zijn de verdwenen Soemeriërs die na langdurige omzwervingen kozen om in de 'lage landen' een nieuw machtscentrum op te bouwen. Daar voegden zich later de stammen Israëls bij. Wij Nederlanders hebben een diep spoor getrokken door de geschiedenis...

A.U.B. TIJDIG RESERVEREN
i.v.m. zaalopstelling

IN DE NIJE WARF, VOORWEG 31A, WOUTERSWOUDE
ZAAL OPEN VANAF   19:00u   AANVANG LEZING   19:30u   ENTREE € 9,-
INFO & RESERVERINGEN: FROUKJE VAN DER ZWAAG
TELEFOON: 0519-297641
E - MAIL:  STWIJZER@STICHTING-WIJZER.NL

 

Lichtengel
terug naar boven