NIEUWE LOKATIE LEZINGEN
Logo St. Wijzer
Archief

Wij vragen u om graag tijdig te reserveren voor de lezingen. Dit in verband met de zaalopstelling. Ook houdt de catering rekening met het aantal bezoekers.
Reserveren kan telefonisch of via e-mail bij Froukje van der Zwaag tel: 0519-297641 e-mail: stwijzer@stichting-wijzer.nl. Vermeld dan a.u.b. de lezing waarvoor u reserveert, het aantal kaarten en uw telefoonnummer. Dit laatste omdat wij u terug kunnen bellen mocht een lezing onverhoopt vervallen. Wanneer u reeds heeft gereserveerd, maar u kunt zelf niet op de lezing aanwezig zijn dan kunt u ook weer afbellen of e-mailen.
Deze regel is opgenomen omdat de internet explorer de pagina niet goed weergeeft als de tabel niet helemaal is gevuld
klik hier voor meer informatie over de lezing klik op de blauwe vlinder voor meer informatie over de lezing

 

PROGRAMMA - 2011/2012 - LEZINGEN

28 SEPT meer informatie Geert Kimpen - Het Mysterie van de Liefde

Het Mysterie van de Liefde

Naar aanleiding van zijn derde roman “Rachel, of het mysterie van de liefde”, komt Geert Kimpen naar ons toe met een nieuwe lezing. Een inspirerende lezing waarin hij zoals bij zijn vorige twee boeken, ingaat op de achtergronden van zijn boek. In dit geval; de liefde. Met verve, humor, persoonlijke verhalen en tal van inzichten over de liefde, neemt hij u op sleeptouw.

Is een mens in staat zijn zielsverwant te herkennen? Of is iedere liefde een zinsbegoocheling, een verzengend vuur gedoemd vroeg of laat uit te doven? Is er werkelijk voor ieder mens een andere helft? Is een mens die denkt uit ontelbaren zijn zielsverwant te herkennen gezegend, of een dwaas? Is liefde eeuwig? Hoe kan het dat liefde door de ene onbeantwoord blijft terwijl de andere ervan overtuigd is dat het eeuwige liefde is? Komen zielsverwanten elkaar altijd tegen in dit leven? Kan iemand meerdere zielsverwanten hebben? Is het mogelijk om opnieuw je hart te openen wanneer het eenmaal gruwelijk is vertrapt? Is het waar dat in zaken van het hart alleen de vrouwelijke natuur zinnige dingen heeft te vertellen? Over alles wat u altijd wilde vragen over liefde en zielsverwantschap maar nooit durfde omdat u niet wist tot wie u de vraag moest richten. Over het grootste mysterie van de menselijke natuur; het vermogen om lief te hebben… De nieuwe lezing van Geert Kimpen: HET MYSTERIE VAN DE LIEFDE

Geert Kimpen (1965) debuteerde zeer succesvol met de roman De kabbalist, dat ook direct zijn internationale doorbraak betekende. Het werd gevolgd door De geheime Newton die de Award 2009 ontving voor de meest inspirerende roman van het jaar. Over zijn boek “Stap voor Stap”, dat ook in Portugal veel succes kent, schreef Susan Smit in Happinez: “Dit boek is zo openhartig, toegankelijk en met humor uitgewerkt dat het met kop en schouder boven de andere boeken over dit onderwerp uitsteekt”.

26 OKT meer informatie Christine Pannebakker - Vrouwenpower

Vrouwenpower

Matthew Arnold schreef: Als er op aarde ooit een tijd komt dat vrouwen zich verenigen om het welzijn, en het goede van de mensheid na te streven, dan zal een kracht worden ontketend die haar weerga niet kent…..

Die tijd is nu gekomen…Vrouwenpower toont hoe jij zelf in staat bent om de wereld te veranderen….Het beschrijft de kracht van vrouwen door de geschiedenis heen, de kwaliteiten die je hebt en de opdracht die eeuwen geleden al aan jou werd gegeven…. Jij beschikt over de kracht om die opdracht te vervullen.

Zou het toeval zijn dat 13 zowel het ongeluksgetal is, als het getal van de vrouw…?
Zou het toeval zijn dat de kalender oorspronkelijk gebaseerd was op de cyclus van de vrouw?
Zou het toeval zijn dat 85 % van de vrouwen morgen liever niet naar haar werk wil?

Christine daagt je uit om weer werkelijk op en top vrouw en man te zijn.
Wat gebeurt er als je jouw succes, waarden en leven gaat herdefiniëren?
Wat gebeurt er als je gaat leven vanuit je hoofd, hart en buik?

Ontdek het in VROUWENPOWER!

Christine Pannebakker is schrijfster van succesvolle motiverende boeken als Wie ben ik, en Het Mama Masterplan, journaliste en columniste voor o.m. Happinez, De Standaard, Sen, Margriet en Libelle. Het AD noemde haar De Nederlandse James Redfield en Neale Donald Walsch zei over haar eerste boek: Dit is de boodschap die de wereld nodig heeft. Christine geeft lezingen in Nederland en België.
23 NOV meer informatie Walter de Zeeuw - Engelen in de nieuwe tijd

Engelen in de nieuwe tijd

Engelen in deze “spannende” tijd, wat is hun betekenis op ons levenspad? En waar komt de hernieuwde belangstelling voor engelen vandaan? We leven in een bijzondere tijd, waarin we de overgang maken van de oude aarde naar de nieuwe aarde, van de onbewuste mens naar de bewuste mens. De mens die naast zijn hoofd, zijn handen ook op zijn intuïtie en gevoel vertrouwt. Velen worden zich bewust van bijzondere gaven, zoals helderzien, -horen en/of -voelen. En ontdekken ook dat het de engelen zijn, die hen steunen in het eigen leven. Soms door iets dat hen toe-valt of door een heel bewuste waarneming van een lichtende figuur, in een droom, een meditatie of gewoon overdag, een aanraking van je hand of gezicht, heel zachtjes! Maar altijd met een boodschap, een bemoediging en net zo vaak brengen ze vertrouwen of genezing. Het is daarom dat de engelen ook wel de helpers en boodschappers van God worden genoemd. Wie zijn deze stralende wezens van zuiver Licht? Hoe kunnen wij hen (her)kennen? Hoe doen zij hun werk en wat doen ze niet? En wat wordt er anders in de Nieuwe Tijd? Krijgen engelen betekenis in jouw leven?

Engelen, die schitterende Liefdevolle wezens van Licht, zij verheugen zich op onze aandacht!

Kortom, een boeiende lezing waarin we heel dichtbij gaan voelen wat het liefdevolle werk van engelen is. Naast verwijzingen naar hedendaagse literatuur, vertelt Walter uit eigen levens-ervaring en ervaringen die anderen met hem hebben gedeeld.

Walter de Zeeuw (1958) begeleidt vanuit zijn eigen praktijk 'De Innerlijke weg naar Bevrijding' mensen in hun spirituele ontwikkeling. Hij besefte dat we in een heel bijzondere Tijd leven. Dat het aan de (Nieuwetijds)mens zelf is, opnieuw de verbinding te leggen tussen hemel en aarde. Door naast ons denken en begrijpen, te durven vertrouwen op onze intuïtie en ons diepere voelen, voorbij de emoties. Te worden tot een mens van liefde, mededogen, kracht en kwetsbaarheid. Naast het volgen van opleidingen als (spiritueel) trainer en coach, nam de geestelijke wereld hem zelf bij de hand en wijdde hem in de dimensies van ons geestelijk leven (op aarde) in. Een opleiding die nog elke dag zijn vervolg heeft. Hij kwam in verbinding met de Christelijk esoterische traditie, ontmoette Hans Stolp en ging de werken van Rudolf Steiner, de Nag Hammadi geschriften en Emil Bock “geestelijk” bestuderen. Ook kwam hij in contact met het Ayurveda, de Zwitserse psycholoog Jung en vele andere (oude) bronnen. Door al deze ontmoetingen en die met cliënten, tijdens lezingen en workshops, groeide het bewustzijn dat er in ieder mens een grote Bron van kosmische Liefde leeft. Walter: “Graag wil ik voor anderen een bron van inspiratie, liefde en verbondenheid zijn bij het begaanbaar maken van “de Innerlijk weg naar Bevrijding van het Hoger Zelf”.

Geduldig stond zij daar met haar grote lichtende gestalte naast de tafel. En juist toen het de man, die tegenover mij aan tafel zat, bijna te veel werd, sloeg zij teder en liefdevol, haar grote witte vleugel, om hem heen.
25 JAN meer informatie Iris Barkhuysen - Belicht de Diamant in jezelf. Licht op 2012.

Belicht de Diamant in jezelf. Licht op 2012.

Het Diamant Licht biedt een bijzondere blik op de zoektocht naar de waarheid in onszelf en de wereld waarin we leven. Het helpt ons herinneren dat we wezens zijn van Liefde, Licht en Kracht. De realisatie van deze perfectie is al sluimerend aanwezig, in afwachting van ons ontwaken. Iris heeft jaren van persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt waarbij de boodschap van het Diamant Licht centraal is komen te staan. In haar onderzoek van de afgelopen jaren heeft zij specifieke informatie ontvangen over: het Diamant Licht en bewustzijn, de vrouwelijke Merkaba, en de Diamant Licht Energie. Het woord Merkaba(h) komt uit het oude Egypte, maar vind je ook terug in het joodse geloof en de Kaballa. Mer = licht/ascensie, Ka = Geest, en Ba(h) = Lichaam. In feite betekent een Merkaba een vorm, die Lichaam en Geest kan “verlichten” of in beweging brengen. Op zoek naar de essentie van het Diamant Licht heeft Iris de wereld rondgereisd, en heeft daardoor veel kennis opgebouwd over de heilige geometrie van Licht, maar ook over het belang van Licht voor onze ontwikkeling, en dat van ons DNA. Iris haar boodschap is er een van lichtheid waardoor je altijd een glimlach, een gevoel van eigenheid, en kracht ontvangt. In haar lezingen biedt ze een bijzonder verfrissende visie op onze realiteit en laat je zien vanuit kracht te leven. Vanuit haar ervaring en het contact met de Sterwezens helpt ze je zien waar je nog gevangen zit in oordelen en hoe dit te doorbreken. Het is baanbrekende informatie over de drie-eenheid van ons bestaan, en het belang hiervan voor ons leven op aarde.

Met Licht op 2012 kijkt Iris op een verhelderende manier naar waarom ons hoofd vaak kiest om slapend blijven in plaats van te ontwaken. Waarom wij het gevecht boven de liefde stellen en waarom het constante oordelen ons gevangen houdt.

Ondanks dat haar voornaamste werk met het Diamant Licht is, is Iris ook een Life Coach, trainer, en een getalenteerde (klank)heler in diverse disciplines waaronder ook veel oosterse therapieën. Ze heeft veel research gedaan en de wereld afgereisd om te kijken naar geloofssystemen en esoterische kennis. Op haar reis van zelf-realisatie en spirituele bewustwording is ze zich opnieuw bewust geworden van haar rol in Licht en is in contact gekomen met het Diamant Licht en de specifieke informatie hieromtrent.

Licht op 2012

Belicht de Diamant in jezelf

22 FEB meer informatie Peter Toonen - Nieuwe ronde, nieuwe kansen

2012: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Onze tijd van steeds snellere veranderingen blijkt een natuurlijk proces te zijn in de ontwikkeling van onze planeet en ons gehele zonnestelsel; een proces dat zich nu in een kritieke fase bevindt, en waarin ieder mens een belangrijke rol speelt. Wat zou jouw rol dan kunnen zijn?
De oude Maya's hadden liefst zeventien kalenders, waarvan sommigen tot miljarden jaren terug gaan, en één van hun kalenders is de 'lange telling' die eindigt op 21 december 2012. Volgens deze kalender zouden we tegen het einde daarvan zo materialistisch worden dat dit zou instorten en transformeren naar een geheel nieuw bewustzijn.
Moeten we daarom bang zijn voor een Apocalyps? Gelukkig niet. Apocalyps betekent letterlijk 'openbaring' of 'onthulling'. Volgens Peter Toonen laten de Maya's ons zien dat achter de huidige geld-, energie- en milieu crisis zich juist nieuwe kansen kunnen openbaren. Een update over hoe je kunt omgaan met de steeds snellere veranderingen in je leven, met een blik naar de wereld in 2013.

Peter Toonen
Peter, coach, inspirator, verteller en schrijver van negen boeken en vele artikelen vooral over de Maya kalenders, wil het onzichtbare zichtbaar maken in en om ons heen. Al meer dan twintig jaar verschijnen van hem regelmatig publicaties en columns in diverse tijdschriften (o.a. Libelle, Elegance, de Telegraaf en de Volkskrant) over deze en andere onderwerpen.
In 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit. Via landelijke radio en tv werd hij bekend als '2012 deskundige'. Zijn motto: 'Hou het simpel'. Maar ook: 'De enige werkelijke groei is die van bewustzijn.' Peter's websites: www.natuurlijketijd.nl en www.mayatijd.nl. Zie ook: www.2012inspiratiespel.nl of zijn blogsite www.inspiratie2012.nl.

28 MRT meer informatie Iris Schweitzer - Ascentie tot in het hart van AlDatIs

Ascentie tot in het hart van AlDatIs

Is ascentie opstijgen in ons lichtvoertuig naar hogere dimensies, is het expanderen, het belichamen van ons wezenlijke zelf, thuiskomen of misschien dit wel allemaal? Wie zijn we eigenlijk en waar gaan we naar toe; gaat dit vanzelf of moeten we er iets aan doen?

De avond zal gericht zijn op ons persoonlijk ascentiepad.
Hiermee gaan we werken en verder gaan we het hebben over het verschil tussen expressie van ons wezen en dit ervaren versus vastzitten in ervaringen.

We staan stil bij het Hart van Al Dat Is, de plek waar alles samenkomt en we allen één zijn, de bron van waaruit we het scheppende licht door het prisma laten breken in een oneindige verscheidenheid van unieke individuele expressies die allemaal het geheel weer in zich dragen. We zullen werken met interdimensionale sleutels en codes. Met z’n allen zullen we een resonantieveld creëren waarin een optimale uitwisseling kan plaatsvinden.

Dr. Iris Schweitzer werkte tot eind 2004 als internist en oncoloog in een opleidingsziekenhuis. Zij kwam hier in aanraking met mensen die door de diagnose kanker hun hele wereld zagen instorten. Er kwam ook ruimte voor belangrijke veranderingen en mogelijkheden tot groei. Door haar persoonlijke ontwikkeling werd haar kijk op het wezen van ons menszijn en op gezondheid verruimd en probeerde ze haar nieuwe inzichten in de medische praktijk te integreren. Nu heeft ze een praktijk aan huis waar ze mensen helpt in hun eigen kracht te staan.

25 APR meer informatie volgt nog Erik van Zuydam - De ontdekking van het NU

De ontdekking van het NU

“De ontdekking van het NU” gaat over non-dualiteit, het ontwaken uit de droom van afgescheidenheid. Het geloof een afgezonderd fragment te zijn dat losstaat van het grotere geheel, is de oorzaak van alle strijd en controlezucht in de menselijke geest. Hierdoor verkrampen we en verliezen het vertrouwen dat we worden gedragen door het leven zelf. We denken ons door het leven te moeten worstelen door middel van controle en strijd. Steeds maar op zoek naar een toekomstig geluk.

Erik verwijst naar een andere mogelijkheid, te leven vanuit overgave; dit is tegelijkertijd ons diepste verlangen én onze grootste angst. De dialogen gaan over de herkenning van je ware identiteit, het bewustzijn dat vrij is, en niet kan worden verstoord door het geraas van het denken. Deze herkenning betekent het wegvallen van de ingebeelde afgescheidenheid en de daarbij behorende mentale strijd. Plots is onze aandacht beschikbaar voor het huidige moment. Het is alsof er een intelligentie ontwaakt die maakt dat het leven zich op een spontane en moeiteloze manier ontvouwt. In plaats van een worsteling tegen de stroom in, wordt het leven een geheel verzorgde reis.

Meer info: www.inzicht-nu.nl

23 MEI meer informatie Dik Stukkien - "Onze Bron van Bestaan, Het Nulpunt en zijn Energie."

"Onze Bron van Bestaan, Het Nulpunt en zijn Energie."

In deze lezing zal ik ingaan op het begrip "Nulpuntenergie", waar Levensenergie vandaan komt en hoe het noodzakelijkerwijs moet ontstaan. En natuurlijk hoe wij daar in ons leven ons voordeel mee kunnen doen. Op het gebied van genezen, levensonderhoud en vooral GENIETEN van wie we zijn en wat we doen. Het is een benadering met wiskundige precisie, maar een wiskundige achtergrond is beslist niet nodig. Als je kunt aannemen dat 1+1=2 en alle daaruit voortvloeiende berekeningen een logisch gevolg vindt, dan lukt het zeker om te begrijpen wat hier gezegd gaat worden. Mijn betoog is volledig op Logica gebaseerd en heeft geen enkele kerkelijke c.q. dogmatische achtergrond of bedoeling.

Aan het eind van de lezing zult u beseffen dat er niets anders is en kan zijn dan Jezelf, want JIJ bent de Waarnemer en alleen JIJ. En dat de uitdrukking "volg Jezus " in zijn ware betekenis een geheel andere is dan ons meestal voorgehouden wordt en dat uw leven vanaf dit moment nooit meer het zelfde zal zijn als daarvoor. En dat is dan in een zeer positieve zin bedoeld.

Dik Stukkien is een Nederlandse Yogi met een hoog opleidingsniveau. Na zijn HBS periode heeft hij studies gedaan op het gebied van wiskunde, is gediplomeerd energetisch therapeut, timeline therapist, NLP- Mastercoach. Tijdens zijn 7-jarige Yoga-opleiding gebeurde Zelfrealisatie in november 1993, waarna de geheimen van de Schepping zich begonnen te openbaren. Dit heeft een aantal jaren in beslag genomen en heeft geleid tot diverse lezingen en workshops.

A.U.B. TIJDIG RESERVEREN
i.v.m. zaalopstelling

IN DE NIJE WARF, VOORWEG 31A, WOUTERSWOUDE
AANVANG 19:30                       ENTREE € 9,-
INFO & RESERVERINGEN: FROUKJE VAN DER ZWAAG
TELEFOON: 0519-297641
E - MAIL:  STWIJZER@STICHTING-WIJZER.NL

 

Lichtengel
terug naar boven