Logo St.Wijzer
Terug naar de verslagen

 

VERSLAG VAN DE LEZING VAN

Gerrit Jansen

22 oktober 2008

Numerologisch Spelen Met Je Naam

Inleiding: Dames en heren ben ik te verstaan voor iedereen, mocht dat tegenvallen, het gaat te snel of is niet duidelijk, dan mag u dat tegen mij zeggen, dan gaat het doek over de kooi, dan hou ik mijn mond even dicht. Als u vragen heeft, u mag mij voortdurend onderbreken. Als je iemand onderbreekt dan ben je namelijk een scheidsrechter, als je iemand breekt dan ben je een sloper, dat is het verschil tussen breken en onderbreken. Als u dus uw vragen bewaart, dan heb je weer een ander leven nodig om je vragen te kunnen stellen. Als je partner aan je vraagt, hou je van me, dan zeg je; nou vandaag. Iedere nacht krijgt de geest de gelegenheid om te blijven. Iedere dag als je wakker wordt is je leven weer met een dag verlengt. Als je, je aanrecht schoon hebt in je keuken, dan kun je in de hemel blijven, anders zegt de hemel tegen je, ga terug er staat nog een kopje op het aanrecht. Als je een verjaardag hebt s’avonds en je hebt geen zin meer om het allemaal op te ruimen, dat doen we morgen wel, dan krijg je oorzaak en gevolg, je gaat naar boven, slapen, je komt weer terug de volgende ochtend, in een ander leven, in de rotzooi van het voorgaande leven. Als je s’ochtends wakker wordt is de eerste gedachte, de laatste gedachte, herinnering, die u meekrijgt uit de hemel. Dan ga je kijken van goh wat ga ik vandaag eens even doen. U legt uw gevoel op de agenda en nooit de agenda op het gevoel. Uw agenda geeft aan; opstaan, uw gevoel zegt; niet doen, blijven liggen. Het is de kunst om dan uw afspraak af te zeggen en te zeggen ik blijf lekker liggen. Als u s’nachts uittreed en s’morgens niet meer intreed, dan kunt u ook niet meer optreden. Als je de wekker nog nodig hebt s’morgens, dan wordt je niet compleet wakker. Uw bed is uw oplader en als u opgeladen bent, dan wordt u wakker. Als u een wekker nodig hebt, dan wordt het proces van opladen onderbroken en sta je gebroken op. Als u dus voelt van goh, ik heb die wekker nog nodig dan denk je hee dat is niet goed, ik ben niet compleet, dan blokkeer je en als je het blok aan de kade laat, dan is er geen blokkade. Een hoop mensen nemen altijd het blok mee en dan wordt het een grote blokkendoos. Het blok dus niet meenemen en probeer bewust op te staan vanuit uw eigen bewustzijn.

Mijn naam is Gerrit Jansen, ik kom uit Doetinchem en vanavond kom ik iets vertellen over numerologie, 2 ½ jaar geleden was ik ook te gast bij de stichting, toen hebben we een avond gehouden over onze geboortedatum, waar dus informatie in zit wat betreft je levensopdracht. Vanavond praten we over hoe we dat uitvoeren, het uitvoerend orgaan, dat is uw naam. Numerologie gaat ervan uit, dat de geest de ouder inspireert voor wat betreft de naam. U hoeft vanavond niks te geloven, onderzoek alles, maar behoud uw eigen waarheid. Het woord eigen is opgebouwd uit de woordjes ei en gen, we komen allemaal uit de eisprong en we hebben allemaal de genen van die-genen. Als ze dus tegen u zeggen dat u eigenaardig bent, bent u aardig naar u eigen. Het is belangrijk dat u uw eigen gevoel iedere keer volgt en dat u weet dat de knijper nooit de voeler is. De man of vrouw die naast u zit aan uw rechterkant, is de gevende kant, die mag u energie geven vanavond

We gaan eens kijken naar onze eerste geboortenaam, niet uw voornaam, tenzij uw roepnaam uw geboortenaam is, daaronder zet u de cijfers van de tabel. Als u een V 22 of een K 11 heeft in uw naam, we hebben 3 cijfers die we qua getallen nooit optellen of verkleinen, dat zijn 11, 22 en 33. Onder iedere letter zet u een cijfer, u vult alles in, u telt alles op en u maakt alles weer klein. ( Het getal 11, 22, en 33 als uit komst wordt niet verkleind naar 2, 4 of 6 )
We gaan kijken naar de eerste letter van uw eerste naam. Dat is het getal van het fundament, u bent daar opgebouwd, het is uw basis, uw grondvest.
De naam is het uitvoerend orgaan van uw opdracht – uw geboortedatum, dus geboortedatum – de opdracht – de naam voert de opdracht uit van uw geboortedatum.

1.U bent dus gebouwd op zelfstandigheid. Je hebt zelfstandigheid nodig om je missie uit te voeren. Stuur zelf in handen houden. Dit getal ga je altijd via je voeten voelen, als je voeten gaan protesteren, dan weet je al mijn fundament wordt aangetast, (koude voeten, vermoeide voeten, pijnlijk, brandend). 1 is verticaal heeft contact met hemel en aarde.
2.Moet er altijd voor zorgen, nooit ruzie te maken met zichzelf, dus altijd zorgen dat er vrede is. Harmonie met jezelf. Stress geeft onrust en twijfel, rust geeft vertrouwen.
3.Is gebouwd op het gevoel. Deze mensen mogen nooit verbaal geweld accepteren. Ze mogen vanuit de creativiteit zich versterken, (klank, kleur, licht en warmte, regelmatig op blote voeten lopen).
4.Basis van structuur, duidelijkheid. Niet te veel concessies doen naar anderen toe, het moet kloppen.
5.Vrijheid. Hij/zij heeft zijn vrijheid nodig om zijn missie te vervullen. Ruimte om de vrijheid te ervaren.
6.Zorgen voor jezelf, zonder dat je jezelf egocentrisch vind. Goed zorgen voor jezelf. Heeft de neiging om nog wel eens toe te geven, dus waakzaam zijn.
7.Wijsheid en intelligentie, heel dicht bij de geest, want een geest noemen we ook wel een intelligentie. Heeft als basis de rust nodig, niet te naďef, impulsief handelen, ruimte reserveren om na te denken.
8.Leven zelf organiseren. Mag alleen maar zijn eigen agenda invullen, niemand mag kijken in de agenda van de acht. Iedereen die een acht heeft, hou je in acht. Ga je achteruit, dan gaat de acht er uit, dan komen er scheuren in je basis. Als de acht de boel niet scherp op poten heeft staan, krijg je problemen met doorstromen.
9.Is het weten, kan heel boos worden als je hem niet gelooft. Heeft het weten als basis. Kunnen goed verhalen vertellen.
11/ 22. Dat zijn spirituele getallen, als je die hebt in je geboortedatum, dan heb je het meegekregen om daar aan te werken in je leven. Heb je hem al in je opdracht, dan wordt je spiritueel rechtop gehouden. Het spirituele houd je overeind. Het zesde zintuig zit er vaak bij als ondersteuning. Vertrouwen op uw ingevingen, wat u door krijgt, “krijgt u door”, (wanneer krijg je dingen door, als je het doorkrijgt). Iedereen die al in zijn naam een K of V heeft, heeft dat dus al in zich zitten in de uitvoering. Optimaal gebruik maken van die emolumenten, attributen, die u meekrijgt uit de hemel.
U kunt het ook nog verder doorvoeren in plaatsen, landen, provincies. Nederland- is de N- is gebouwd op Vrijheid. De plaats of straatnaam hier is V- Voorweg of Foarwei- V is 22. Er is maar 1 dag in de week die een spiritueel fundament heeft, dat is de Vrijdag – V is 22. De Joden vieren op vrijdagavond hun sabbat, de Moslims hebben hun zondag op vrijdag. In een orkest heeft de viool of klarinet een spiritueel fundament.

We gaan nu kijken naar de optelsom van de eerste naam. De optelsom noemen we het sleutelgetal. Met dit getal of cijfer komt u verder, als u dit niet oppakt, dan kun je blokkeren. Dit cijfer of getal heeft een dubbele betekenis enerzijds is het de oorzaak van de blokkade, anderzijds de oplossing. Wat we mogen leren, herhaalt zich steeds, tot we ervan leren.
1.Wanneer blokkeer je…, als je de zelfstandigheid uit handen geeft. Als je teveel in overleg doet met anderen. Wanneer kom je uit die blokkade, als je het alleen doet, zelfstandig. Moe zijn door hard werken of moe door ziekte is verklaarbaar, maar moeheid om niets, is altijd een teken dat de hemel er duidelijk op wijst, kijk eens of je nog wel op het goede spoor zit. (Voeten hoort bij fundament, dat is de basis, en de optelsom – sleutel hoort bij de keel, want de keel is de verbinding tussen denken en voelen).
2.Als de verbinding wordt losgelaten met jezelf, en laat je de ander maar voorgaan, dan wordt het lastig, terwijl als de 2 altijd de ander moet volgen en nooit een loper mag zijn voor zichzelf, blokkeert ie.
3.Alle mentale beslissingen worden meteen afgestraft, het gaat erom dat je als 3, uit het gevoel de keuze maakt. Eerst voelen of het klopt van binnenuit. Een 3 is zodanig heldervoelend, dat hij zich kan irriteren, allergisch zijn voor het onechte van de ander.
4.Blokkeert als hij te soepel is – duidelijkheid.
5.Blokkeert als hij zijn vrijheid inlevert – kan verder komen als hij/zij ‘vrij’ is.
6.Dienstbaarheid, dienstbaarheid naar jezelf, als je teveel voor de ander iets regelt, kun je blokkeren. Je mag ook af en toe goed zorgen voor jezelf. (dingen regelen voor de ander of nadenken voor de ander) Is er onvoorwaardelijk contact, dan klopt het.
7.Zelfvertrouwen, wijsheid. Op jezelf vertrouwen is de sleutel, als je teveel op een ander vertrouwt word het lastig. Je eigen erkenning.
8.Als je, je leven door een ander laat organiseren, dan word het lastig, krijg je problemen, dan merk je dat het niet goed doorstroomt (als er geen stroom is, is er geen energie). Zelf leren organiseren, je eigen boterham verdienen.
9.Het weten, je eigen heilig weten is je sleutel. De negen weet het, niet teveel luisteren naar onzin van anderen, en anders duidelijk aangeven ‘ ik ben het er niet mee eens ‘. (als je de negen omdraait, blijft het negen)
11. Wie heeft er een spiritueel getal: 11, 22 of 33, zij hebben als basis te maken met het spirituele, maar hebben onderlinge verschillen. 11, kan nog wel eens in de knoop liggen met zichzelf. 22, is een dubbele harmonie, mag uit zijn eigen harmonie een verbinding maken met de hemel, zijn transgevoelig. (goeie stervensbegeleider, de wetende helpt de onwetende) 33, veel warmte om zich heen, heel transgevoelig.

Vraag: Stel dat ik ga emigreren naar de Verenigde Staten en laat me ‘bekeren’ tot Amerikaan, de taal is daar engels, krijgt mijn naam dan een hele andere betekenis en ik zelf een heel ander karakter?
Antw.: Waar u bent geboren, die gegevens gaan mee.
Vraag: Als je het nu omdraait, je bent in Zuid-Amerika geboren en woont nu hier.
Antw.: Je bent daar geboren, dus hetzelfde geldt.

Het enige verschil met hier bijvoorbeeld is met anagrammen en taal. Als je het woord leven omdraait krijg je het woord nevel. Bij de engelsen, als je het woord live omdraait krijg je fonetisch evil.

We gaan kijken wie we werkelijk zijn. We pakken al onze geboortenamen en dan neemt u uw eigen achternaam (geen roepnamen tenzij uw roepnaam uw geboortenaam is), dan gaan we kijken naar de klinkers.
We hanteren 6 klinkers: A / E / U / O / I / Y / IJ en zij hebben een letterwaarde A-1 / E-5 / U-3 / O-6 / I-9 / Y/IJ-7 / hoeveel klinkers hebt u in uw naam, die telt u op en maakt die direct klein, indien nodig, u telt op en maakt klein. Mocht de uitkomst dan komen op 11, 22, of 33 dan blijft dat uiteraard 11, 22 of 33.
U maakt dus alles eerst klein, dan tel je alles op en de uitkomst daarvan is uw IK getal. Uw werkelijke ik-energie in uw leven. Innerlijke kracht, innerlijke klank, kwaliteit, klasse. Als je ik omdraait krijg je ki en ki betekent levensenergie, wat gekenmerkt word door het woord reiki. Het woord kind – begint met ki. Als je het woord kind numerologisch optelt krijg je 11, en het woord “klein” is 33. Als er een klein kind binnenkomt is er een 33 energie wat binnenkomt en de 11 energie. Het woord, aanval, is opgeteld 33 / stilte 22 / water 22 / bron 22.
Uw ik-getal, is uw kern en die kern krijgt als opdracht mee of via uw geboortedatum, een missie te vervullen. Als u uw ik-getal combineert met uw geboortedatum als eindcijfer, dan krijgt u uw bezielinggetal. (Als u uw kern gaat optellen bij uw geboortedatum, dag klein gemaakt, maand klein gemaakt, jaar klein gemaakt, opgeteld, dat eindcijfer of getal, tel je op bij je ik-getal, dan krijg je, je bezielinggetal, waar je, je passie uithaalt, enthousiasme uithaalt.)
Gaat uit van de drie-eenheid, gaat uit van lichaam, geest en ziel. Mensen die geen bezieling hebben, hebben geen passie en lopen met de ziel onder de arm. Die komen dus niet uit de verf.

Wie heeft :
1- ik, de kern is zelfstandig en die kern heeft een opdracht. Wie van de 1- ikken, heeft ook een 1- opdracht. Als het gelijk loopt aan je opdracht, mag je helemaal zijn wie je bent.
Stel dat iemand een 1- kern heeft en een 2 opdracht. De kern is heel zelfstandig, heeft als missie in dit leven om verbindingen aan te gaan, waar haalt hij dan de passie uit, uit 3, want 1 en 2 is 3, haalt uit zijn gevoel de passie. De passie, is de passiebloem, als die geen water krijgt gaat ie dood, gaat ie niet groeien. Je hebt lichaam, geest oftewel, muur en behang, hoe krijg je samen die verbinding……door de lijm. Zonder lijm blijft er geen behang aan de muur.
Als u nou naar uw werk gaat met een gevoel van ik turf af wanneer ik pensioen heb, dan hebt u geen bezielt werk. Het is zo belangrijk als je dingen doet vanuit passie, enthousiasme. Enthousiasme, komt van het Griekse woord, Entheos, En is door Theos, is het goddelijke, dat betekent door het goddelijke. Iemand die enthousiast in zijn werk staat of dingen doet, daar wordt naar geluisterd. Als je televisie kijkt en iemand is niet interessant, dan ga je toch zappen. Als je weet wat je aan het doen bent, als je snapt wat je vertelt, dan klopt het, als je niet weet wat je aan het vertellen bent, word het lastig, dan verlies je de geloofwaardigheid.

2- als kern getal als ik-getal, is een hele lieve, aardige geest, die heeft de opdracht (inhoud) uw innerlijke stem, uw innerlijke stem is, “is”. De 2- kern kan weleens te mild zijn, “wat is”, is uw kern. Wanneer krijg je contact met het ik…als je, je ogen sluit. Wie zijn ogen sluit ziet de taal van het ik, dan zie je wat je voelt. Wie zijn ogen opent die kijkt naar de taal van het ego, naar dat wat je denkt. Je kunt aura’s zien als je, je ogen sluit, als je, je ogen sluit dan ga je zien, dan ga je “helder zien”, doe je, je ogen open, dan zit je in de kijkshop. Verschil tussen zien en kijken.

3- kern, de kern is gevoelig, niet te veel nieuws programma’s bekijken (journaal of kranten), wat gebeurd is, het is al gebeurd. De 3 is vanuit de kern gevoelig, ze pakken het op, ze pakken het over. Huiduitslag, de uitslag van de ontkenning (is altijd een teken dat je, je inhoud).

4- kern, krachtige ik, heeft neiging om zich te vertillen aan de zwaarte van dingen, van binnen uit flink zijn. (innerlijke stem zegt van, kom op).

5- kern, kan soms moeilijk wakker worden, als de 5- geest uit het lichaam is, och heerlijk, die vliegt weg en komt niet meer terug en moet terug geroepen worden. Belangrijk: gemotiveerd werk, doe altijd dingen die interessant zijn, doe minimaal 1 ding per dag wat nieuw is. Laat je niet blokkeren door de traditie van anderen. Laat je ook nooit vertragen door de tragiek van anderen. Waken voor de dramatiek, als we een irritatie voelen dan zijn we voorbij aan onze intuďtie. Onze intuďtie is de taal van het geweten en de taal van de intuďtie is het gevoel. Het voorgevoel, het is geen achtergevoel of zijgevoel maar altijd een voorgevoel. We zijn verbonden met het plan, het plan is al gemaakt. De foto is gemaakt om te ontwikkelen en af te drukken.

6- kern, is een Florence Nightingale, Moeder Theresa, wil heel de wereld eigenlijk onder de paraplu stoppen. Is zorgen van binnenuit, maar mag af en toe een kenau zijn, is ook gezagsgetrouw, trouwheid.

7- kern, hele wijze filosofen uit de kern, maar hij kan, bij wijze van spreken, een auto zonder motor kopen omdat, hij denkt dat niemand de zaak zal bedotten, naďef.
Bezielingsgetal 11, 22, 33, die krijgen uit de hemel regelmatig een voorschouw, (wijsheid voor u zelf houden en gedoseerd vertellen aan een ander).

8- kern, wil met Koninklijke allure behandelt worden. Bewust zijn van uw eigen bewustzijn. Doe alles één voor één. Koester vergeetachtigheid, dan krijg je ruimte voor nieuwe dingen, impulsen, in je hoofd.

9- kern, heeft de neiging te snel te denken voor anderen, heeft een hele sterke wetende energie van binnenuit. Het “weten” gedoseerd doceren. De reis is belangrijker dan de bestemming.

11, 22 of 33- kern, heb je vaak met een vrijwillige incarnatie te maken, (de geesten die worden gevraagd om te komen), met de vraag om te komen helpen. U bent gekomen als uitzendkracht, een uitzendkracht, zend kracht uit, maar krijgt nooit een kerstpakket. Als u dat kerstpakket wil hebben moet u die vrijheid inleveren en komt u in vaste dienst.
Regelmatig mediteren, niet binnen groepen maar gewoon vanuit jezelf. De Hemel is Goddelijk “bewustzijn”, ben je goddelijk bewust dan ben je in de hemel, daarom als je helder wilt zien moet je, je ogen sluiten. Als je met dichte ogen aan het bellen bent, dan heb je een afstemming. 11, 22 en 33 hebben een sterke gave van binnenuit.

Let goed op mentalisten, mensen die u boven de ogen gaan kijken, waakzaam zijn, zij willen u onder hypnose brengen. Het zijn trucjes die verkopers toepassen, net boven je ogen kijken, daar zit je derde oog, dan wordt je onder hypnose gebracht. Rasti Rostelli, zo’n man loopt dus door de zaal heen en door net iemand boven de ogen te kijken, als iemand toehapt, dan is hij onder hypnose, vanuit die hypnose gaat hij mee naar het podium, maar ga je zo’n man in de ogen kijken, dan ben je niet interessant en loopt hij door. Belangrijk met je hoge energie, hou oogcontact. Iemand die je niet durft aan te kijken, loopt naast de waarheid.

Vraag: Wilt u vertellen wat uw eigen cijfers zijn?
Antw.: Mijn opdracht is 5 / kerngetal 7 / bezieling 3, mijn opbouw is 8, 8, 7, 5, mijn opdracht is 5, de 8-ten zijn niet bedoeld voor de zakelijkheid, maar om in vrijheid te organiseren. Ik heb in mijn leven ook gevochten voor mijn vrijheid en vanuit die vrijheid kan ik dus hier vrij staan, om iedereen aan te geven, dat hij mag geloven wat hij zelf wil geloven. Wat ik vanavond vertel is niet de kapstok, maar het is een haakje van de kapstok, dat je heel bewust bij je eigenheid blijft. Ik heb tot m’n 4e jaar niet kunnen praten, een hele hoop gedoe, psychologen, logopedisten, deze zeiden tegen mijn ouders dat ik nooit iets zou kunnen met communicatie. Om als beeld even aan te geven, ik had nog niks te vertellen. Het is belangrijk dat je altijd je kind trouw blijft. Het mooiste, als je gelooft in de goddelijke wereld, zijn we kinderen van de goddelijke wereld, zal een vader zijn kinderen ooit alleen laten?, dat kan toch niet. Het verhaal van de verloren zoon, dat de vader hem al van verre aan ziet komen en het mooiste is dat we door ons zelf worden welkom geheten, want we zijn er al. Dat we er al zijn en we hoeven niks meer te worden. Het ga u allemaal goed, tot ziens.

Uitspraken van Gerrit Jansen tijdens de lezing.

Slijmbeurs ontsteking, u bent beurs van het slijmen. Uw lichaam is uw pendel. Pijn in uw gewrichten teken van; u moet teveel, (heeft u heel veel pijn, dan moet u naar een dokter).

Als u veel wratten in uw leven heeft, dat is een zesde vinger. Kinderen die zich niet kunnen begrenzen, gaan maar door en door, het lichaam gaat dan doorgroeien, er kan geen vinger bij groeien en komen er wratten bij.

Kind- 0 jr, kan nog heerlijk de ruimte “inruimen”, heel veel slapen, de wereld van allerlei kanten verkennen, heel veel uittreden, kan nog heel veel ‘daar’ zijn.

1 jr, leert staan / 2 jr, leert lopen, 2 beweging maken / 3 jr, leert voelen, gevoel, creativiteit pakken / 4 jr, is toe aan ordening, 4 is het cijfer van structuur, leert opruimen / 5 jr, wil foetsie, 5 is vrijheid / 6 jr, die gaan familie verhoudingen snappen, (als oma komt, gaat papa weg) / 7 jr, gaan zich afvragen, is mijn vader wel mijn vader en mijn moeder, mijn moeder, wat was er voor mijn geboorte dan / 8 jr, geld, kind is toe aan zakgeld (materie) / 9 jr, willen ze alles beter weten / 10 jr, (voor zover te verstaan), herhaling 1 + 0 = 1 / 11 jr, puberen, gaan ze naar het elfenrijk, dan krijg je dat puberale helemaal, elf is het getal van de hemel, dan gaat de hemel zich bemoeien met het leven.

Wanneer krijg je dingen door, als je het door krijgt.
Wie geld spaart voor mindere tijden, spaart voor mindere tijden.

Wouter Bos heeft als opdracht in zijn leven de 4, de 4 is ordening brengen. Hij is in zijn hart heel dankbaar dat dit allemaal gebeurd. (kredietcrisis)
Premier Balkenende, heeft als opdracht een 6, dienstbaar zijn, dat is weer een heel ander verhaal.

Met taal heb je zulke mooie dingen, hoe je met taal iets kunt benoemen. Je kan in je leven heel voorzichtig zijn, maar dan sta je voor je zicht. Als je het woord moeilijk uitspreekt, heb je een moe(i) lijk.

Inhouden is gestolde irritatie, nierstenen, galstenen, in plaats van explosie krijg je implosie, / krijg je klachten, ga je dood, heb je, je dood geërgerd.
Wat je uitzend, krijg je terug.
Kramp in je kuiten, geeft aan dat je op je tenen loopt.
Pieptoon in je oren, is een hemelse semafoon, een engel die wil waarschuwen. Rechterkant, heeft te maken met, Pas op, (gevende kant ). Linkerkant, Let op, (ontvangende kant). De piep mag 3 hooguit 4 seconden duren, anders is er wat anders aan de hand.
Als u een vaste relatie aangaat, zit u vast, zo ook met vast werk.

1234567891122

ABCDEFGHIKV
JTLMNOPQR
SUWXIJ/YZ
Verzorging verslag: Anna Anjema
terug naar boven