Logo St. Wijzer
Terug naar het archief
Deze regel is opgenomen omdat de internet explorer de pagina niet goed weergeeft als de tabel niet helemaal is gevuld
klik hier voor meer informatie over de lezing klik op de blauwe vlinder voor meer informatie over de lezing

 

PROGRAMMA - 2006/2007 - LEZINGEN

Dit is het programma van een vorig seizoen. Klik hier om naar het programma van het huidige seizoen te gaan.

27 SEPT meer informatie Willem de Ridder - "Spiegelogie"

"Spiegelogie"

Willem de Ridder

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd

De wonderlijke woordenstroom van Willem de Ridder

Regelmatig komt meesterverteller/visionair Willem de Ridder zijn opwachting maken op diverse plaatsen in Nederland Dan vertelt hij over zijn wonderbaarlijke levensvisie. Vooral nadat zijn succesvolle boek 'Handboek Spiegelogie' het licht heeft gezien is de theorie die hij uitdraagt in een stroomversnelling gekomen. Al vele jaren vertelt Willem de Ridder in den lande hoe het leven werkt, en met veel succes! Sindsdien zijn in Nederland zogenaamde 'FanClubs' actief, waarin mensen elkaar een uurtje in de week 'onvoorwaardelijk steunen'. Wat mag dit wel niet voor 'kleffe toestand' zijn, zult U zich afvragen? Aan Willem de Ridder het woord:

Het wÚrkt!
'Wat ik kom doen lijkt een beetje vreemd, maar je zult merken dat je verbaasd en ademloos zult luisteren. Ik ga je namelijk vertellen hoe het leven werkt. Want denk maar niet dat er enig verschil is tussen jouw leven en het mijne. We zullen het allebei anders zien, maar in principe, en dat weet de moderne wetenschap allang, is er geen enkel verschil tussen jou en mij. Wij zijn allemaal deel van dezelfde energie. En gek genoeg werkt de natuur in de hele wereld ook nog volgens exact dezelfde principes. Zoals bijvoorbeeld: 'waar je aandacht aan geeft, dat groeit'. En zo zijn er nog een twintigtal 'spelregels'. Als je je leven gaat inrichten naar deze in wezen simpele principes, dan zul je merken dat alles veel makkelijker verloopt. Met het grootste gemak creŰer je als het ware je eigen bestaan. Jij hebt de macht weer in handen, jij staat zelf in het centrum, met alle wonderlijke gevolgen van dien. Begrijpen? Snappen? Ik heb geen idee hoe het werkt, maar het wÚrkt!'

Verhalen
Willem de Ridder baseert deze wijsheden op eeuwenoude verhalen en universele principes. Verhalen zijn verzinsels, is nu een gangbare aanname. Maar in vroegere tijden zijn bijvoorbeeld sprookjes ('dat wat gesproken wordt') de vorm geweest waarin men elkaar informeerde over hoe de natuur werkt. Willem heeft altijd geweigerd om sprookjes uit te leggen of te verklaren. Sinds een tiental jaren is hij echter begonnen een inleiding te geven over de belangrijke betekenis die deze oeroude verhalen voor ons leven kunnen hebben. Deze inleidingen werden zo boeiend om te doen, dat hij besloot er een zelfstandig verhaal van te maken. Essentie is dat iedereen is opgevoed met het idee alles zo goed mogelijk te moeten begrijpen. De oude overleveringen zeggen dat dat helemaal niet nodig is. Het wÚrkt toch wel, of je dat nu kunt vatten of niet. Een lijfspreuk van Willem is dan ook: 'Vraag je niet af hoe het kan, maar profiteer ervan!'.

Arnold Patent
Op veel plaatsen in Nederland zal Willem de Ridder het woord de hoofdrol geven. Ongetwijfeld weer met het effect dat de toehoorders 'het gevoel van ruimte en tijd zullen verliezen'. Kom vooral luisteren, zo vaak is er geen 'meesterverteller' in de regio! Het verhaal is mede gebaseerd op de bevindingen van de voormalige advocaat Arnold Patent uit CaliforniŰ. Deze had na zijn vijftigste nogal genoeg van de competitieve wereld waarin hij zat, en stapte eruit. De afgelopen 20 jaar ontwikkelde hij het Mutual Support Network, zoals hij dit noemt. Over de gehele wereld zijn al talloze 'supportgroepen' actief.

Een ieder steunen
In deze 'steungroepen' of 'FanClubs' zoals Willem de Ridder ze doopte, gaat het in principe over elkaar onvoorwaardelijk steunen. Allerlei oefeningen dragen bij aan een sfeer waarin een ieder 'mag zijn wie hij of zij is'. De kunst voor iedere deelnemer is om de anderen (en zichzelf) hierin te ondersteunen. Dit levert na enig oefenen de prachtigste ontwikkelingen op. Ook in Zuid Holland zijn sinds een jaar of twee al vele mensen actief op deze manier, en met de wonderlijkste gevolgen. Doordat deze 'fans' de spelregels zoals door Patent geformuleerd (en perfect aansluitend op aloude wijsheden) in hun leven integreren, blijkt het geluk inderdaad op straat te liggen, vlak voor je neus! Als je dit ook wilt ervaren, kom dan naar de vertelavond van Willem de Ridder. Wellicht krijg je ook het gevoel dat je je leven zelf kunt sturen! Wie wil dit niet?

Spiegelogie
Uit eigen ervaring kan ik slechts zeggen, dat hoewel een en ander nogal hoogdravend zal klinken, er een geweldige impact uitgaat van deze 'levenslessen'. Het blijkt slechts een keuze te zijn. Speel je mee met de regels van de natuur of ga je er (onbewust?) tegen in. Spiegel jezelf in de verhalen van Willem de Ridder en zie hoe jij in het leven staat.

25 OKT meer informatie Peter Toonen - "2012 Het einde van de gestolen tijd"

"2012 Het einde van de gestolen tijd."

Onze tijd van steeds snellere veranderingen blijkt een natuurlijk proces te zijn in de ontwikkeling van onze planeet en ons zonnestelsel; een proces waarin ieder mens een belangrijke rol speelt. Peter Toonen laat zien dat volgens de Wet van Tijd, die ons vertelt over de Synchrone Orde, een volk als de oude Maya's de huidige tijd al meer dan duizend jaar geleden kon waarnemen (voorspellen). Vanaf de Harmonische Convergentie in 1987 zijn we aangeland in de laatste 26 jaar van een 26.000-jarige precessiecyclus, eindigend in 2012. Dit is de ┤Tijd van de Transformatie der Materie'. Wanneer lineaire tijd wordt verheven tot de enige standaard van tijdbepaling dan krijgen we de huidige moderne samenleving en economie met een streven naar meer en meer en waarin iedereen klaagt: ┤ik heb niet genoeg tijd!┤. Met een kunstmatige, bedachte kalender van twaalf onregelmatig durende maanden en een mechanische, lineaire tijdmeting zul je letterlijk nooit op tijd zijn. Het wordt een levensnoodzaak om je eigen tijd terug te nemen en daarin jezelf te leren kennen. Het volgen van natuurlijke tijdcycli is daarin een eerste stap. Peter Toonen laat zien wat er op 21 december 2012 astronomisch gebeurt, hoe allerlei kleine en grote cycli dan synchroniseren (samenvallen in de tijd). Hij vergelijkt langlopende kalenders uit allerlei culturen met elkaar, als mede de verhalen ßchter deze kalenders, de profetieŰn van deze volkeren. Dan blijkt dat we nu letterlijk zijn aanbeland bij het ┤het einde der tijden┤, het einde van onze oude tijdbeleving. Hij verstaat de kunst om de abstracte en ingewikkelde materie over het begrip ┤tijd┤ eenvoudig uit te leggen en brengt de werking van de tijd in verband met zeer uiteenlopende praktische onderwerpen, zoals een stappenplan voor je leven of zelfs voor je bedrijf. Waarom is in de afgelopen vijfduizend jaar beschaving al deze kennis ons ontnomen? Waarom komt dit alles nu weer aan het licht? Daarnaast komt dan de uiteindelijke vraag aan bod: wat is ieders persoonlijke rol in dit grote verhaal van de transformatie van de aarde.

Peter Toonen (1958) heeft sinds 1985 een praktijk in personal coaching en aura-reading. In de laatste jaren is hij vooral actief met lezingen, workshops en trainingen over teambuilding, intu´tieve ontwikkeling, aarde-healing en de werking van de kalenders van de natuurlijke tijd. Al meer dan twintig jaar verschijnen van hem regelmatig publicaties en columns in diverse tijdschriften over deze en andere onderwerpen. Hij is de auteur van "Wat wisten de Maya's?" Een Nieuw Licht op het Transformatieproces van de Aarde (1997), "De natuurlijke tijd" Berichten van de Maya's voor de Nieuwe Tijd (2002) en 2012, Het einde van de gestolen tijd (2005) In 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit.

22 NOV meer informatie KomPassie - "Helende klankreis"

"Helende klankreis"

De Helende Klankreizen door Aty en Peter van KomPassie! brengen je in diepe ontspanning en geven vaak onverwachte nieuwe inzichten en wijsheid. In dit concert gecombineerd met een lezing, vertellen ze hoe dat komt en laten ze je het ervaren. Ze nemen o.a. hun kristallen klankschalen mee en werken met de helende stem.

Helende Klanken
Je lichaam bestaat voor 70% uit water en is daardoor een prachtig middel om geluid en vibraties te absorberen. En alhoewel je lichaam compact lijkt, blijkt dat je lichaam op celniveau voortdurend en constant vibreert en ook be´nvloed wordt door trillingen uit de omgeving. Daardoor hebben helende geluiden en muziek een diepgaand effect op het lichaam. Helende geluiden creŰren de brug tussen je mind en je ziel/soul; ze creŰren de connectie tussen je lichaam en je creatie. Deze helende geluiden kunnen je leven en je wereld veranderen en transformeren.

In Amerika bestuderen steeds meer wetenschappers het effect van de stem, klank en muziek op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens. Uit hun onderzoeken blijkt dat stem en muziek een helende werking hebben en het helingsproces versnellen. Meer en meer wordt het toegepast als therapie of als ondersteuning bij therapiŰn. Zo gebruikt o.a. de Amerikaanse oncoloog Dr. Gaynor in zijn eigen kliniek stem en klank gelijktijdig met traditionele behandelingen tegen kanker. Volgens deze op vooraanstaande universiteiten opgeleide specialist wordt hierdoor het immuunsysteem versterkt en vindt de patiŰnt innerlijke rust en kalmte wat de genezing bevordert.

Klank en muziek spelen een belangrijke rol voor zowel Aty als Peter."Muziek en klank leven in ons hart en helpen ons meer en meer vanuit onze passie te leven." Aty is o.a. voice- & sound-healer. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als muzikant.

Het mooie van alle onderzoek naar de helende werking van klank en stem is, dat veel van de technieken waarvan nu bewezen wordt dat ze werken, al duizenden jaren geleden werden toegepast door de genezers/healers en medicijnmannen uit die tijd. Eigenlijk zijn we op dit moment bezig oude kennis die we jarenlang links hebben laten liggen weer te ontdekken.

"Klank en muziek begeleiden en be´nvloeden je elke dag van je reis hier op aarde. We willen je ook graag bewust maken van de gevolgen hiervan en de keuzes die je daarin hebt."

Van veel, zo niet alle spirituele meesters zoals Boeddha en Jezus is bekend dat ze veel van hun wijsheid verkregen door zich af te zonderen en naar binnen te gaan. Ook Aty en Peter hebben de afgelopen jaren ervaren dat je reis naar binnen, de reis op zoek naar jezelf, de mooiste reis is die je kunt maken. "Voor ons begint je reis in je hart, van daaruit kun je de volgende stappen zien en zetten." Vroeger keken we uit naar onze vakanties om weer een ander deel van de wereld te zien. Nu kunnen we ons elke dag verheugen in een nieuwe dag, waar we ook zijn, wat voor weer het ook is. Wat dat voor ons veranderd heeft, is onze reis naar binnen.

KomPassie! werkt onder andere met de helende werking van klank en stem, Emotioneel Evenwicht, Transformational Breathing, Hart-Brein leren, en Deeksha-energie. Op hun website kun je hier veel meer over lezen. Het zijn 2 mensen met een passie om van de wereld een betere plek te maken en dat je merk je ook als je ze bezig ziet!

24 JAN meer informatie Hans de Waard - "Jassentechniek"

"Jassentechniek"

Laat je belastend verleden in ÚÚn keer los!
DE JASSENTECHNIEK«

Een sterfelijk lichaam, zo omschrijft Merlijn, is niets meer dan een kapstok waaraan overtuigingen, angsten, vooroordelen, dromen en karma zijn blijven hangen. Als je teveel van deze 'jassen' aan een kapstok hangt, zie je de kapstok niet meer. En dat is precies wat wij met ons lichaam hebben gedaan. Wij kunnen onszelf niet meer zien, weten niet meer wie we zijn. Hans de Waard ontwikkelde de Jassentechniek«. Een techniek die onlangs nog in de Volkskrant beschreven werd als de Buzz van het Eigentijds Festival! Hieronder een beschrijving van deze methode van het loslaten van beperkende jassen en het aandoen van beschermende jassen van licht.

Het is een bijzondere tijd waarin wij leven. De mensheid en onze planeet staan op het punt een belangrijke stap te nemen in hun evolutie proces. Verschillende stromingen en culturen, zoals de Maya's, Inca's, Hopi's, White Time en vele anderen, benoemen deze natuurlijke evolutiestap elk op hun eigen wijze. Zo zouden we van de derde naar de vijfde dimensie gaan, van het Vissen- naar het Aquariustijdperk, van de 5e wereld naar de 6e wereld, van plan A naar plan B of evolueert onze huidige Moeder Aarde binnenkort wellicht naar een Nieuwe Moeder Aarde. Deze stap, die wij en Moeder Aarde rond 2012 gaan nemen, wordt bij ons o.a. ingeleid door een enorme bewustzijnsverruiming. Dit proces wordt bevestigd doordat 7-8 Jaar geleden het karmische proces waarin wij zaten is geŰindigd. Hierdoor verdwijnt karma meer en meer uit ons leven en zijn mensen nu in een versneld proces bezig zowel hun positieve als negatieve karma in te lossen. Het is namelijk niet de bedoeling dat we ons Karma meenemen naar de volgende dimensie. In deze overgangsperiode kunnen en mogen wij ons nu bevrijden van alle laag frequente energieŰn in ons systeem. Denk hierbij onder meer aan verbindingen, vastzittende emoties, overtuigingen, angsten en patronen. De Jassentechniek« is een methode om beperkende jassen, oftewel die negatieve invloeden uit ons verleden, in ÚÚn keer verantwoord los te laten. De ballast die we bij ons dragen is binnen de jassentechniek« vertaald in jassen met een specifieke naam. Er zijn op dit moment zo'n 200 jassen ge´dentificeerd met benamingen als: traumajas, implantatenjas, verbindingenjas, projectiejas, gezondheidsjassen, talentjassen, enzovoorts."

Afdalen in de materie
Voor we ons verder verdiepen in de Jassentechniek« is het goed te weten waarom we als mens zoveel ballast bij ons dragen. "We komen oorspronkelijk uit de Bron, het Licht, God. Vanuit deze bron zijn we als het ware afgedaald van een hogere naar een lagere frequentie: de materie. We zijn fysiek geworden. Dit afdalen was alleen mogelijk door bij elke stap richting die materie steeds lager frequente energetische ballast op te nemen in ons systeem. Net als een duiker die extra gewicht (ballast) bij zich steekt om naar de bodem van de oceaan te (kunnen!) duiken. Het zijn met name onze energetische verbindingen die wij met anderen, materie of situaties hebben die ons als het ware ankeren op de bodem van de zee. Denk hierbij ook aan economisch verbinden of trouwen in de "Echt verbinden" Volgens velen zijn we begonnen om vanuit de lagere frequenties onze reis terug te maken naar de Bron. Als het ware weer van de bodem van de zee richting de oppervlakte. Dit kan natuurlijk alleen maar wanneer we ons en Moeder Aarde bevrijden van alle karmische draden en ballast die ons en haar hier in deze werkelijkheid vasthoudt. Dit proces wordt ondersteund doordat de frequentie van het magnetisch veld waarin wij leven, de SchŘmann Resonantie gestegen zou zijn van 7,83 Hz naar 12,9 Hz. Ballast die voorheen op z'n plek bleef zitten, trilt nu los. Angsten, blokkades, negatieve patronen komen aan de oppervlakte. We worden er steeds meer mee geconfronteerd. In een enorm korte tijd zouden we nu een stap richting de Bron gaan maken. De Jassentechniek« is een methode die je helpt bij een snelle en doelgerichte schoonmaak."

Jassentechniek« geboren
Door de jaren heen ervoer ook Hans de Waard steeds bewuster de ballast die meer en meer lostrilde. Hij schatte in dat wellicht 98% van de rotzooi die naar boventrilde voortvloeide uit vorige levens. Met behulp van diverse transformatie technieken had hij een dagtaak om al die ballast te verwijderen die opgebouwd was in het verleden. Er kwam maar geen einde aan. Door het verwijderen en transformeren van deze ballast verhoogde zijn frequentie waardoor er steeds weer nieuwe ballast los trilde. Eigenlijk was hij het een beetje zat. Hij dacht al wordt ik 400 en transformeer ik 24 uur van de dag dan lukt het me nog niet om van al deze troep af te komen. Het leven was wel erg lijdzaam op deze manier. Tot hij op een zeker moment een bijzondere ervaring had, die hem liet zien dat er ook een effectievere weg was als het om loslaten ging. Op een bepaald moment had hij zoveel last van verbindingen tussen hem en anderen dat hij zichzelf in gedachten zag zitten in een soort jas waaraan allerlei verbindingen vast haakten tussen mij en anderen. Hij besloot om die jas inclusief alle verbindingen gewoon uit te trekken. En toen was het zˇ stil. Hij dacht wauw, dit is geweldig. De Jassentechniek« was geboren." Pas veel later besefte hij dat deze effectieve werkwijze alleen mogelijk was doordat hij zonder het te weten werkte met een bepaald soort licht wat afkomstig is uit een speciale Bron. Nu is de de origine hiervan bekend.

Inhoud van de Jassen transformeren
Belangrijk is dat wanneer een jas uitgetrokken wordt deze ook direct getransformeerd dient te worden in Licht en Liefde. Wanneer we dit niet transformeren blijft de inhoud van de jas ergens "hangen". Het is als een vuilniszak die je buiten zet. Het is alleen verplaats naar een andere locatie, waar je er zelf geen last meer van hebt. Alleen wanneer we onze laagfrequente jassen effectief omzetten, transformeren in Licht en Liefde zijn we in staat de totale frequentie van de Aarde met alles wat daarop leeft te verhogen. De energie van de bronnen waarmee Hans werkt verwijdert niet alleen de inhoud van onze jassen maar transformeert deze direct in Licht en Liefde.

Elk niveau tot aan de bron heeft z'n jassen
Bij de 200 jassen die er nu zijn, worden er natuurlijk maandelijks nieuwe ge´dentificeerd. Dit komt omdat wij op elk frequentie niveau tot aan de bron geconfronteerd zullen worden met energetische ballast. Naarmate onze frequentie verhoogt o.a. door het uittrekken van onze jassen zal ballast die zich bevindt op dat hogere frequentie niveau lostrillen en geactiveerd worden. Hierdoor is het mogelijk dat nieuwe soorten ballast (lees Jassen) ontdekt worden. De mensen waarbij de jassen uitgetrokken zijn hoeven dan weer niet terug komen om deze nieuwe jassen uit te doen! Om te voorkomen dat mensen geconfronteerd worden met hun energetische ballast die zich op een hoger energetisch niveau bevindt worden alle jassen bij iedereen, kosteloos en in respect met hun vrije wil, op afstand, om de 2 maanden vanuit een hoger frequentie niveau opnieuw uitgedaan. Dit wordt het Jassentechniek« abonnement genoemd. Ook gebeurt het wel eens dat er, nadat alle jassen verwijdert zijn, er nog iets blijft zitten bij iemand wat nog niet eerder benoemd is. Vervolgens wordt bekeken waar deze persoon last van heeft en eventueel een nieuwe jas benoemd. Zo evolueert de jassentechniek«. Ook alle deze nieuwe jassen worden binnen het zogenaamde abonnement vervolgens op afstand kosteloos uitgedaan bij al de mensen die de workshop hebben gevolgd. Zo blijft iedereen bij!

Jas uit: wat dan?
Inmiddels zijn er meer dan 50 therapeuten in binnen en buitenland opgeleid tot Jassentechniek« therapeut. Iemand kan kiezen om tijdens een individueel consult of workshop in groepsverband ÚÚn of meerdere jassen los te laten. Vervolgens wordt een lichtjas om je lichaam gelegd die je beschermt en ondersteunt. Daarna is het de beurt aan jezelf. Je gaat je natuurlijk beter voelen en fitter omdat er gewoon veel rotzooi is weggehaald. Alle ballast die voortvloeide vanuit onze vorige levens is definitief weg, maar angsten, overtuigingen en programma's die wij opgebouwd hebben in dit leven laten celherinneringen achter. Hiermee wordt bedoeld de herinnering van bijvoorbeeld een angst die ergens opgeslagen zat in ons systeem. Deze kan op zich bij ons op fysiek-, emotioneel-, mentaal- of spiritueel niveau bevinden. Nadat de jassen verwijderd zijn laat het lichaam al deze celherinneringen los. Dit proces duurt ongeveer 3-6 maanden. Het voordeel van deze celherinneringen is dat de oorzaak, het moment van ontstaan ook opgeslagen zit. Hierdoor geven deze herinneringen ons inzicht, een her-evaluatie moment. Pas als een celherinnering van een angst volledig verdwenen is en wij inzicht hebben gekregen ervaren wij pas echt dat deze verdwenen is. Met eenvoudige transformatie technieken worden de mensen tijdens de workshop geleerd om dit proces te ondersteunen. Hoe dat eruit ziet? Als je bijvoorbeeld bang bent voor spinnen, dient die celherinnering van deze angst als zich nogmaals aan. Daarnaast komt ook de herinnering vrij van het moment dat je deze angst wellicht overgenomen hebt. 'Je ziet in een flits je moeder die vroeger toen je nog klein was vanuit angst een klein spinnetje met een bezem te lijf gaat'. Vervolgens valt deze celherinnering weg en geeft het inzicht je de mogelijkheid om opnieuw te kiezen: Wil je deze angst die je overgenomen had van je moeder opnieuw installeren of laat je hem definitief los.

Zelf actief meedoen
Nadat de jassen uitzijn kun je jezelf ondersteunen met positieve gedachtekracht. Wanneer je zelf heel sterk gedachtes blijft houden die je oude angst ondersteunt, kun je hierdoor zelf weer het oude programma herinstalleren. Actief transformeren van negatieve gevoelens en gedachten voorkomen dat dit gebeurt. Ook wordt geadviseerd om eens een tijdje geen kranten te lezen en televisie te kijken. Deze media verspreiden veel negatieve informatie die onze oude angsten en patronen ondersteunen. Als je bijvoorbeeld naar een tv-programma kijkt waarbij spinnen of haaien als zeer gevaarlijk of eng worden afgeschilderd, dan bestaat de mogelijkheid dat je die angst weer opnieuw oppakt en installeert. De jassentechniek« is echter wel zover geŰvolueerd dat een groot deel van die negatieve herprogrammering wordt ondervangen door beschermende lichtjassen de je aan krijgt. Die jassen beschermen je, zolang het jouw hoogste goed dient, tegen het bijvoorbeeld opnieuw creŰren van verbindingen vanuit die celherinneringen of tegen het opnieuw opnemen van angsten vanuit je omgeving.

CreŰer je eigen Hemel op Aarde
Nadat bij jou jassen zijn uitgedaan, kun je natuurlijk heel eenvoudig controleren of je bijvoorbeeld nog energie-slurpende verbindingen hebt lopen. Bel bijvoorbeeld diegene eens op waar je eerst last van had. Wordt je nog moe als je die persoon nu aan de lijn hebt? Dat zijn heel tastbare bewijzen dat de jassen uit zijn.
Nogmaals je leert om met verschillende transformatietechnieken je 'huis' schoon te houden en om makkelijker door die periode van celherinneringen heen te gaan. Alle achtergronden en technieken staan op de website, dus mensen kunnen ze er zo vanaf halen. Het gaat er mij met name om mensen onafhankelijk te maken.
Met minder jassen om je heen leef je een stuk bewuster en lichter. De basis van de Jassentechniek« is: Leef het heden bevrijd van het verleden. Want dan kun je zelf met eigen gedachten, woorden en daden je eigen hemel op aarde creŰren. De 6e onbeschreven wereld zoals de Maya's dit al aangaven.

Lezing
Tijdens deze lezing zullen bij alle aanwezige, indien gewenst, een aantal jassen "uitgetrokken" worden zodat iedereen direct het effect van deze techniek kan ervaren.
www.jassentechniek.nl

28 FEB meer informatie Barbara Driessen - "Emotionele rijvaardigheid"

"Emotionele rijvaardigheid"

Emoties hebben we allemaal. In deze woelige tijd waarin het ene dat nog volop in de aandacht en de emotie is, al door het andere schokkende nieuws vervangen wordt, raken we dikwijls verward. Onze emoties gaan dan met ons op de loop, we weten niet meer hoe we ze moeten sturen. Daardoor verharden mensen van nu, trekken muren op, om pijn te ontlopen. Tijd om achter die muren te ontdekken, hebben we niet meer. Zo ziet de mens van nu er doorgaans uit. Maar achter die muur is de schreeuw om echtheid, om liefde, om verbondenheid. Een van de eerste stappen die we zelf kunnen zetten naar de ander toe, is de stap naar onszelf. Hoe gaan we met onze emoties om, hoe kunnen we bijvoorbeeld boosheid en verdriet transformeren tot vreugde en acceptatie?

Op deze avond gaat Barbara in op de manieren om daar mee om te gaan. Om een meer vreugdevol bestaan te voelen. Om meer verbondenheid met jezelf en de ander te realiseren. Een van de sterke voorbeelden daarin waren voor haar de natuurvolken in stamverband, de vredelievendheid van de hopi's bijvoorbeeld. Daarom: kom naar deze avond waarin je veel zult herkennen in al wat menselijk is en dat wat het menselijke overstijgt.

Barbara Driessen is (relatie)therapeute, schrijfster en begeleidster in groepsprocessen.
Zij maakte een studie in de geest en beleefwereld van de indiaan. Daartoe verbleef ze bij diverse indiaanse families en bezocht heilige gebieden waar ceremonieŰn en rituelen werden uitgevoerd.

28 MRT meer informatie volgt nog Hans Stolp - "Judas, verrader of ingewijde?"

"Judas, verrader of ingewijde?"

Hans Stolp Judas, verrader of ingewijde.

Dat Judas teleurgesteld is in Jezus, is begrijpelijk. Zeker als je in het oog houdt welke rol hij in een vorig leven speelde. In een vorig leven was hij Judas de MakkabeeŰr en als zodanig leidde hij de opstand van het Joodse volk tegen de SyriŰrs die het volk onderdrukten. In zijn huidige leven wil Judas die bevrijdingsstrijd doorzetten, en nu wil hij de Romeinen verjagen. Hij is dan ook zwaar teleurgesteld als blijkt dat Jezus helemaal geen opstand tegen de Romeinen wil, maar alleen van zijn leerlingen vraagt de strijd met het eigen innerlijk aan te gaan. Uit de grote teleurstelling daarover komt Judas tot het verraad van Jezus. Maar Jezus, die het licht bij uitstek is, heeft in de wereld van de dualiteit hier op aarde de tegenhanger van het kwaad nodig: licht zonder duisternis bestaat niet op aarde. Het is dan ook Judas die een offer brengt om de rol van het kwaad op zich te nemen en zo het stralende licht van Jezus op aarde mogelijk te maken.

In onze tijd zien we enerzijds een toename van spirituele bewustwording en van paranormale ervaringen: de ervaringen die mensen opdoen met de geestelijke wereld. Maar als tegenhanger van die groeiende toegankelijkheid van de geestelijke wereld, wordt ook de verbinding met de wereld van het duister opener, en krijgen de machten van het kwaad steeds meer kans om op ons in te werken. Daarom horen we in onze tijd van een toename van geweld op velerlei vlak: we zijn vatbaarder dan ooit voor de machten van het kwaad. Hoe gaan we daarmee om en hoe kunnen we het kwaad weerstaan? Dat wordt de grote uitdaging van de komende tijd.

Hans Stolp (1942) is pastor en auteur. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Behalve theologie bestudeerde hij later de psychologie van G.C.Jung en maakte hij een studie van het esoterische christendom. Hij schreef inmiddels zo'n dertig boeken, waaronder kinderboeken, dichtbundels en verhalende boeken. Ook begon hij een reeks boeken die gewijd zijn aan de esoterische, christelijke traditie. Deze boeken, 'Jezus van Nazareth' en 'Johannes de Ingewijde', kregen als ondertitel 'Esoterisch Bijbellezen' mee. Na zijn studie werd hij docent in het middelbaar onderwijs, waar hij geschiedenis, maatschappijleer en godsdienst doceerde. Daarnaast was hij schooldecaan. In 1978 werd hij ziekenhuispastor van het AZG in Groningen. Over zijn werk daar met zieke en stervende kinderen publiceerde hij de boeken 'Als de dood vroeg komt' en 'De gouden vogel'. Dit laatste boek, een kinderboek, werd in vele talen vertaald. In deze boeken vertelt hij over de eigen taal, de symbooltaal, waarin (zieke) kinderen spreken over de ingrijpende vragen van leven en dood. In 1987 werd hij benoemd tot radiopastor van de Ikon. In de jaren dat hij bij de Ikon werkte, publiceerde hij diverse boeken over het Nieuwe Tijdsdenken, zoals het boek 'Dichterbij dan ooit..., over verlichtende ervaringen', dat nog steeds verkrijgbaar is. Hij noemt het Nieuwe Tijdsdenken de derde weg in het geloof, naast die van de orthodoxie en die van de moderne theologie. Begin 1994 legde hij zijn werk als radiopastor neer. Sinds die tijd geeft hij cursussen en lezingen over thema's die samenhangen met het Nieuwe Tijdsdenken en de esoterische traditie van het christendom, o.a. voor de stichting De Heraut.

25 APR meer informatie Pieter Sluis - "Liever gewoon dood"

"Liever gewoon dood"
Leven met licht en schaduw-leren ruimte maken voor wat ruimte nodig heeft.

Pieter Sluis vertelt over zijn confrontatie met de dood. Hij doet dat vanuit verschillende gezichtspunten waaronder dat van het opgroeiende kind, de medische student, de huisarts en de vader van een overleden kind. Hij vertelt over de lessen die hij daarbij leerde en over wat eruit voortkwam. Hij staat stil bij zijn ontmoetingen met Elisabeth Kubler-Ross en bij zijn jarenlange samenwerking met deze pionier op het gebied van het maken van ruimte voor wat ruimte nodig heeft. Hij doet ook verslag van het ontstaan van het Bijna Thuis Huis in Nederland, waar hij de oprichter van was. In de laatste hoofdstukken doet hij verslag van enkele gevallen van mensen in hunt laatste levensfase waar hij direct bij betrokken was. Liever gewoon dood is een warm pleidooi om weer met de dood om te gaan zoals we ook met de geboorte omgaan: als een heel belangrijk deel van ons leven waar we alle ruimte voor maken en dat onze volle aandacht krijgt. Op die manier kunnen we onze angst die er nu nog vaak omheen hangt naar de achtergrond helpen verdwijnen en de mogelijkheid scheppen zulke wezenlijke levensmomenten positief te benutten.

Pieter Sluis (1946), arts, trainer, docent, schrijver. Studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en was van 1976 tot 2001 werkzaam als huisarts in Nieuwkoop. In 1992 ging hij halftime werken en per 1 oktober 2001 legde hij zijn praktijk neer. Al vanaf zijn start als huisarts besteedde Pieter veel tijd aan zorg-veranderingsprocessen. Het gedachtegoed van de bekende Zwitsers-Amerikaanse psychiater Elisabeth KŘbler-Ross, die hem op een cruciaal moment de helpende hand bood en waar hij vervolgens gedurende ongeveer zeven jaar intensief als trainer mee samenwerkte, inspireerde hem hier nadrukkelijk bij. Pieter stond aan de wieg van een reeks landelijke initiatieven, waaronder de stichting Elisabeth KŘbler-Ross Nederland, de Nederlandse Hospice Beweging (terminale thuiszorg met behulp van vrijwilligers en met zonodig opname in de zg "Bijna Thuis Huizen"), CliniClowns (clowns in het ziekenhuis) en de stichting Anders Beleven (een reizend gezelschap kunstenaars, dat inmiddels bestaat uit meer dan 500 personen dat in wisselende samenstelling een dag(deel) een ziekenhuis of verpleeghuis bezoekt om daar, uitgaande van het gezonde in ons allen, een "injectie" van anders kijken, voelen, luisteren, proeven en ruiken te brengen). Hij kreeg voor zijn maatschappelijke activiteiten veel waardering. Zo ontving hij de Gouden Handen prijs ('89) en de Paul Harris Award ('01) en is hij ereburger van Nieuwkoop ('96) en Officier in de Orde van Oranje Nassau ('97).

23 MEI meer informatie Janet Ossebaard - "De boodschap van de graancirkels"

"De boodschap van de graancirkels"

Graancirkels zijn het grootste raadsel van deze tijd. In 2000 werd wetenschappelijk bewezen en aanvaard dat het gros van alle graancirkels niet door mensen wordt gemaakt. Steeds weer duiken nieuwe onverklaarbare zaken op: vreemde substanties die na analyse niet op aarde in de vrije natuur blijken voor te komen, gebogen en verwrongen stengels en aren, sporen van extreme hitte, mobiele telefoons die niet functioneren, accu's van camera's die binnen seconden leeglopen. Vreemd atmosferische verschijnselen komen veelvuldig voor, evenals uiteenlopende effecten op lichaam en geest, uiteenlopend van bliss-toestanden tot spontane genezingen. In deze lezing worden verschillende facetten van de graancirkels belicht, zoals hun geschiedenis, biofysische afwijkingen, vreemde lichtverschijnselen, effecten op geest en lichaam. Maar ook de minder "harde" zaken komen aan de orde, zoals wie zijn de cirkelmakers en waarom ontvangen we deze prachtige patronen eigenlijk in onze velden? Het centrale thema van deze lezing luidt: wat is de boodschap van de graancirkels? Ook zal Janet haar persoonlijk verhaal met u delen: haar eigen (soms bizarre) ervaringen en hoe dit fenomeen haar leven heeft veranderd. Janet haar enthousiasme en kennis van zaken, in combinatie met prachtige beelden van onder meer de live gefilmde totstandkoming (in luttele seconden) van een complexe graancirkel, staan garant voor een onvergetelijke bijeenkomst.

Drs. Janet Ossebaard (1966) is ruim twaalf jaar graancirkelonderzoeker. Ze heeft veel veldwerk verricht in graancirkels in Nederland, Engeland en Duitsland. Samen met collega-onderzoeker Bert Janssen produceerde zij 4 documentaires over het graancirkelfenomeen, waarvan de laatste een EBE-award won in Amerika. Ze schreef het boek "Graancirkels, een wereldwijd mysterie", nam deel aan een studieproject van de universiteit van Utrecht (waarbij graancirkels werden onderzocht dmv infrarood thermografie), ze won de Frontier Award voor haar bijdrage aan de grenswetenschappen in Nederland en is voorzitter van de DCCCS (Dutch Centre for Crop Circle Studies) Momenteel is zij bezig een serie van 9 nieuwe boeken over het graancirkelfenomeen te schrijven, waarvan de eerst in 2006 het daglicht zal zien.

A.U.B. TIJDIG RESERVEREN
i.v.m. zaalkeuze

IN DE IJSHERBERG HARDDRAVERSDIJK 1 DOKKUM
AANVANG 19:30      ENTREE    7, 50
INFO & RESERVERINGEN: FROUKJE VAN DER ZWAAG
TELEFOON: 0519-297641
E - MAIL:  STWIJZER@STICHTING-WIJZER.NL

 

Lichtengel
terug naar boven