Logo St.Wijzer
Terug naar het archief
Deze regel is opgenomen omdat de internet explorer de pagina niet goed weergeeft als de tabel niet helemaal is gevuld.

Nieuws

Foto's van de lezing van Roelof Tichelaar

Foto 1 R. Tichelaar Foto 2 R. Tichelaar
Foto 3 R. Tichelaar Foto 4 R. Tichelaar

 


Foto's van de lezing van Erik Karsemeijer

Foto 1 E. Karsemeijer Foto 2 E. Karsemeijer
Foto 3 E. Karsemeijer

 


Foto's van de lezing van Joanna Klink

Foto 1 J. Klink Foto 2 J. Klink
Foto 3 J. Klink

 


"Bidden is leren af en toe je mond te houden"

DOKKUM - ,, De meesten van ons zijn opgevoed met de gedachte dat bidden vooral praten is, praten en veel vragen. Het tegendeel is waar. Je moet leren stil te zijn en je mond te houden, zodat je God in jezelf kunt horen." Nieuwe-Tijdsdominee Hans Stolp kreeg de bijna volle zaal van De IJsherberg in Dokkum gisteravond stil met deze woorden. Op uitnodiging van de stichting Wijzer, die zich verdiept in spirituele bewegingen, sprak de voormalige IKON-dominee over de kracht van het gebed. In de geestelijke volwassingwording die we in onze tijd mogen beleven, krijgt de kracht van het gebed weer aandacht, zei Stolp. ,,Gebed werkt echter alleen als het echt uit je hart komt." Van bidden gaat

 
kracht en energie uit, is het niet voor de bidder zelf, dan wel voor mensen in zijn of haar omgeving. Stolp, die kernbegrippen uit het christelijk geloof verbindt met allerlei elementen uit oosterse godsdiensten, legde in Dokkum uit dat volharding in het gebed tot aanraking, zuivering en uiteindelijk verlichting kan leiden. ,,Ons geestelijk lichaam heeft zeven chakra's, openingen die het mogelijk maken in verbinding te treden met de geestelijke wereld. Over elk van die openingen gaat een van de zeven elementen die het Onzer Vader bevat." Op een vraag uit de zaal zei Stolp dat demente mensen als prinses Juliana nog altijd het goddelijke in zich dragen, al is hun lichamelijke omhulling defect.

Bron: Leeuwarder Courant 25 maart 2004

 


Foto's van de lezing van Hans Stolp

Foto 1 H. Stolp Foto 2 H. Stolp
Foto 3 H. Stolp Foto 4 H. Stolp

 


Foto's van de lezing van Pieter Dirk Torensma

Foto 1 P.D. Torensma Foto 2 P.D. Torensma
Foto 3 P.D. Torensma Foto 4 P.D. Torensma

 


Website uitgebreid met archief

Om de zoveel tijd raakt informatie verouderd. Toch is het soms heel aardig om informatie van bijvoorbeeld het vorige seizoen of de vorige nieuwsbrief nog eens te lezen. Om deze informatie beschikbaar te houden kunt u nu terecht in het archief. Vooralsnog is alleen het oude nieuws en de eerste nieuwsbrief hierin opgenomen, maar dit zal langzaamaan worden uitgebreid naarmate de website wordt ge-update.

 


VlinderFairy
terug naar boven