8e jaargang, nummer 2, januari 2011

Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat, inmiddels zijn we het jaar 2011 binnengetreden, en wens ik jullie allemaal een fantastisch, goed en gezond nieuwjaar. Hierbij een overzicht van de komende vijf lezingen van dit seizoen. Natuurwezens, als elfen, gnomen en nimfen, maar ook landschapsgenezing komen aan bod in de lezing van Nicolaas de Jong op 26 januari. Herbert van Erkelens geeft op 23 februari een powerpoint-presentatie over “Dertien niveaus van inwijding”. Afgelopen december was het 30 jaar geleden dat John Lennon werd vermoord in New York, maar wat heeft dat te maken met “Dertien niveaus van inwijding”? In de lezing God-Kosmos-Mens, op 23 maart, laat John van Schaik zien dat de idee van de ‘kosmos als levend organisme voortdurend een onderstroom is geweest in het christendom naast het kerkelijke en het gnos-tische christendom. Voor de lezing van april komt Bert Janssen, landbouwkundig ingenieur, maar ook graancirkelonderzoeker, naar Wouterswoude. Hij geeft een presentatie over zijn laatste boek Sophia’s ei. Het laatste verhaal dat nog nooit is verteld. Voor onze laatste lezing staat het onderwerp “Contact: vrijblijvend of bevrijdend?” van Lenne Gieles op het programma. Contact is een energetische verbinding, een gewaarzijn van een energiestroom die versterkt optreedt als er twee of meer mensen bewust samenzijn. Juist door haar jarenlange ervaring op dit gebied kan Lenne dit onderwerp uitstekend belichten.

Graag zie ik jullie weer bij onze lezingen.
Liefs en van harte tot ziens.

Ik wil hier nog even stilstaan bij het overlijden van Karel van Huffelen, wie zo tragisch om het leven is gekomen bij een busongeluk, vorig jaar in Peru. Wij wensen Caroline heel veel sterkte.

In de reine stralen van het licht,
glanst de Godheid der wereld op.
In de reine liefde voor alle wezens,
straalt de goddelijkheid uit van mijn ziel.
Ik rust in de Godheid der wereld;
ik zal mijzelf vinden,
in de Godheid der wereld.

Rudolf Steiner

• Voor ideeën en suggesties staat er bij de lezingen een ideeënbus op de foldertafel