8e jaargang, nummer 1, september 2010

We staan weer aan het begin van een nieuw lezingen seizoen. Het is altijd een uitdaging om een gevarieerd programma samen te stellen, en ik hoop dat we daarin geslaagd zijn. In september beginnen we met een lezing van Barbara Driessen met het thema; “De kracht van kwetsbaarheid”. Vervolgens neemt Johan Oldenkamp in oktober het stokje van haar over. Op zijn eigenzinnige, en onthullende manier vertelt hij over, “Eindigen bij het begin”, de ommekeer die gaat beginnen. In november is Monique Leurink bij ons te gast met haar lezing, “Het individuele scheppingsproces”. Waar moet je je in deze tijd van transformatie aan vasthouden? Monique vertelt erover in haar presentatie. We vervolgen het seizoen in januari 2011, met een lezing van Nicolaas de Jong. Het onderwerp hiervan is; “Ontmoetingen met natuurwezens en land-schapgenezing”. Onder natuurwezens wordt onder andere verstaan; gnomen, elfen, en boomfaunen. Er zal niet alleen gesproken worden tijdens deze lezing, maar ook zal er spelenderwijs worden gewerkt om de wezens te beleven.

Bij deze wil ik er nog graag even op attenderen dat wij het bijzonder op prijs stellen dat er voor de lezingen wordt gereserveerd, dit i.v.m. de zaalopstelling, consumpties, u bent verzekerd van een zitplaats, en wij weten waar we rekening mee moeten houden. U bent ook dit seizoen wederom van harte welkom in De Nije Warf, te Wouterswoude.

Eenheid

De mens met het ingewikkelde zielscomplex vol tegenstrijdigheden is niet verloren;
haar innerlijkste wezen,
de godskracht in haar diepte,
vermag op haar in te werken, haar te wijzigen,
de krachten die elkaar tegenwerken, te verbinden,
en de elementen die uiteenstreven,
in elkaar te doen versmelten;
zij kan van haar een eenheid scheppen.

Martin Buber

Je bent zo druk,